Revansjejakt mot hvalfangerne

Glimt troner øverst på tabellen foran møtet med Sandefjord.

Etter en sylskarp seier i Rosenes by er Glimt igjen på revansjejakt. Nå er det nemlig Sandefjord som kommer på besøk til Aspmyra, et av tre lag som har slått de helgule i Eliteserien denne sesongen.

Men Bodø/Glimt er i storform og har vunnet 8 av de siste 10 kampene i den hjemlige serien og gjør i tillegg sakene sine rimelig greit ute i Europa også. På onsdag var de nemlig tilbake på vinnersporet etter poengtapet i Drammen.

I toppkampen mot serietoer Molde var det Bodø/Glimt som trakk det lengste strået etter en strålende andre omgang. Det gir både poengluke på tabelltopp og selvtillit inn mot nok en viktig seriekamp.

Spisser seg til

Med seieren i Molde økte Glimt luka på tabelltoppen fra ett til fire poeng, og med seks kamper igjen å spille er alt helt åpent. Molde har nok ikke tatt sitt siste poeng og både Viking og Rosenborg jager bakfra.

Glimt er som nevnt i strålende form, men har et tøft kampprogram igjen og møter blant annet Sandefjord til helgen, et lag Glimt stort sett har slitt med å få uttelling mot.

Nå skal det sies at Glimt stort sett har ganske gode resultater mot Sandefjord, men det har vært et ekkelt lag å møte for de helgule. Blant annet i sommer da hvalfangerne vant 1-0 på sin hjemmebane. En kamp der ingenting stemte for Glimt.

I fjorårets jubelsesong for Glimt var også kampene mot Sandefjord blant de mest jevnspilte. Nordlendingene vant begge kampene knepent 2-1 i en sesong laget knapt avga poeng

En overraskelse for de fleste

Sandefjord beholdt plassen som nyopprykka i fjor etter å blant annet ha tatt seks poeng fra Molde. Men mange levnet blåtrøyene få sjanser i 2021. De var nemlig forhåndsfavoritt til å dumpe rett tilbake til OBOS-ligaen.

Men de har gjort ekspertenes spådommer til skamme så langt. Ikke at de ikke kan rykke ned, for det er jevnt i bunnen, men Sandefjord har sett bra ut så langt. Laget ligger som nummer 11, ett poeng foran Tromsø og ni poeng foran Brann på den utsatte kvalikkplassen.

Med sine åtte seire i år har de imponert og tatt flere skalper fra antatt bedre motstand. Blant annet mot Glimt i sommer. Sandefjord har også slått Tromsø borte (3-1), Vålerenga (3-0) og Viking (3-0) hjemme. Nå sist kommer de fra en sterk 2-0-seier hjemme mot Strømsgodset.

Visste du at tidenes raskeste Glimt-mål ble scoret av Sondre Brunstad Fet mot Sandefjord i fjor? Se målet her:

Men resultatene varierer for vestfoldingene. De går fra det geniale, som 3-0 hjemme mot Viking til 0-3 hjemme for dumpekandidat og jumboplasserte Stabæk. Også 15. plassen Mjøndalen har fått gleden av å vinne 3-0 i Sandefjord.

De varierte resultatene fører altså til 29 poeng, 8 seire, 5 uavgjort og 11 tap for Sandefjord som trenger én seier til for å være statistisk sikret ny plass i Eliteserien nok en gang. Til tross for alle forhåndsomtalene fra ekspertene.

For statistikknerdene

Sandefjord og Bodø/Glimt har møtt hverandre ni ganger i Eliteserien tidligere (og en del ganger på nivå to) og det er Bodø/Glimt som har det knøttlille overtaket. Sandefjord har bare vunnet én kamp i tillegg til den i sommer. Det skjedde i 2015 da de, som nyopprykket vant 3-1 i første serierunde.

Ellers har det meste handlet om Bodø/Glimt når de to lagene har møttes i Eliteserien. Første gang var i 2009, da Bodø/Glimt til slutt rykket ned. Kampen i Vestfold endte 1-1, mens returoppgjøret i Bodø endte med en 1-0-seier til Glimt etter scoring av Alo Bärengrub.

I 2015 vant også Glimt returoppgjøret 2-1 etter scoringer av Brede Moe og Henrik Furebotn. Det er de to eneste gangene Glimt har slått Sandefjord i Eliteserien om vi ser bort fra 2020-sesongen. I 2018 endte begge kampene mellom lagene uavgjort 1-1.

Det er med andre ord ikke mye statistikk å hente fra disse oppgjørene. Glimt har vunnet fire ganger, tre har endt uavgjort og Sandefjord har vunnet to. På Aspmyra har Sandefjord aldri vunnet på norsk fotballs øverste nivå, men var nært det endte 1-1 i 2018.

Hvem stikker av med seieren på søndag? Det vil tiden vise. Kjøp billetter til kampen her