Revansjejakt mot Jerv

Glimt er på jakt etter revansje før tidenes første eliteseriekamp mot Jerv

Annonse:

Endelig tilbake på Aspmyra. Etter en liten Nord-Europa-turné på Færøyene, Hamar og Nord-Irland er endelig Glimt tilbake i Bodø for å spille Eliteserie-fotball. 

Glimt kommer fra et forsmedelig og trasig 0-1-tap mot Linfield i Belfast. Nordirene utnyttet en fryktelig feil i Glimt-forsvaret og var nådeløse mot de helgule, som stort sett styrte det aller meste på gressbanen i den nordirske hovedstaden. 

Dermed må Glimt hente inn Linfields ettmålsledelse når lagene møtes igjen på Aspmyra onsdag 27. juli. Men før det er det nyopprykkede Jerv som kommer til Bodø. De kommer for aller første gang nordover som et Eliteserie-lag.

For første gang i Eliteserien

Bodø/Glimt og Jerv har likevel møttes tidligere. I 2017 var begge klubbene i OBOS-ligaen. Glimt kom ned fra Eliteserien året i forveien og gjorde veien tilbake kortest mulig. Gjennom sesongen knuste de helgule rekord etter rekord (ikke poengrekorden, som den gang tilhørte Start, riktig nok). Blant annet fikk Jerv fra Grimstad erfare hvor brutale Bodø/Glimt kunne være. 

Hjemme i Bodø vant Glimt hele 4-0 etter scoringer av Trond Olsen, Daniel Edvardsen, Kristian Fardal Opseth og Kachi. I det motsatte oppgjøret senere på høsten var også Glimt frempå med fire mål. 

Kristian Fardal Opseth scoret to i Grimstad. Thomas Drage noterte seg også på scoringslista. Fredrik André Bjørkan scoret sitt første mål i Glimt-drakt i oppgjøret. 

Så det er lite mat for statistikknerdene denne gangen. Glimt har vunnet to av to oppgjør mot Jerv på nivå to og står med 8-1 i målforskjell. Lagene har aldri møttes i cup eller Eliteserien tidligere. 

keg_3414_KentEvenGrundstadFotoJerv.jpg
Jerv-trener Arne Sandstø og Aasmund Bjørkan da lagene møttes i Bodø i 2017. Foto: Kent Even Grundstad

Jerv i form

Jerv er oppe i Eliteserien for første gang i klubbens historie etter en høydramatisk kvalifiseringskamp mot Brann i hovedstaden like før jul i fjor. Sørlendingene har noen tidligere forsøk i kvalifiseringen, men har ikke lyktes med å ta seg opp før i fjor høst. 

I sin første sesong på øverste nivå har de fått en ganske røff start. Selv om de åpnet Eliteserien med å slå Strømsgodset hjemme på Levermyr har de ikke maktet å plukke mange poeng. Etter 14 kamper står laget igjen med 11 poeng, tre seire og to uavgjort. Likevel har de rystet en og annen storhet. 

Blant annet for en drøy uke siden da de holdt serieleder Molde til 1-1 borte på Aker stadion. Noen dager senere var de ikke langt unna å stjele poeng på Lerkendal, men Rosenborg ble litt for sterke og vant kampen 3-2 

Jerv har slått bunnstridkollegaene Haugesund og Kristiansund hjemme, begge 1-0. Faktisk har alle Jervs trepoengere i år kommet etter 1-0-seiere. Ellers har det vært mange tunge stunder for Eliteserie-debutantene. 

_KEG9643_KentEvenFoto.jpg
Kristian Fardal Opseth feirer etter scoring mot Jerv på Aspmyra i 2017. Foto: Kent Even Grundstad

0-4 for LSK, 0-5 for Sarpsborg 08 og 0-3 for Viking er noen av resultatene Jerv har hatt denne sesongen. Sist helg tapte de knepent 1-2 for Sandefjord på hjemmebane. 

Jervs 11 poeng gjør at laget ligger nest sist, ti poeng foran tabelljumbo Kristiansund, mens det er to poeng opp til Tromsø på kvalifiseringsplass. Likevel kan man si at laget er i en stigende form. Jerv har fire poeng på de siste fire kampene og har unngått stortap hele sommeren. 

Vi venter enn tøff og spennende kamp når et Jerv-lag i form kommer på besøk til Aspmyra førstkommende lørdag. Kjøp billett og bli med og støtt Glimt i jakten på godfølelsen og revansjen før Champions League-kvalikken til uka. Du finner billetter til begge oppgjørene ved å klikke her

Annonse fra Eliteserien: