Håkon Evjen mot Vålerenga, sesongen 2018.

Revansjelystne glimtgutter

Bodø/Glimt tapte 0-6 for Vålerenga tidligere i sommer. Nå skal det revansjeres.

Annonse:

Siden 5. juli, da Vålerenga valset over Bodø/Glimt med resultatet 0-6 har ikke Vålerenga klart å holde trykket oppe. Siden den gang har hovedstadslaget bare tatt fattige to eliteseriepoeng, mens de helgule fra Bodø har tatt hele 13 poeng på de fem kampene. 

Dermed er det to lag på hver siden ende av formtabellen som barker sammen på Aspmyra på mandag. Glimt er i tillegg veldig revansjelystne, både etter tapet i Oslo og etter at det bare ble ett poeng mot bunnlaget Sarpsborg 08 forrige uke. 

Glimt har som alle vet spilt godt de siste kampene. Fire seire og én uavgjort på de siste fem kampene vitner om et superlag i medaljeform. Etter seieren i Kristiansund tok Glimt over tabelltoppen, men med uavgjort mot Sarpsborg ramlet de helgul ned til en andreplass, á poeng med Molde som ligger på plassen over. Glimt har altså ikke tapt siden sist de møtte nettopp Vålerenga, og står bare med tre tap denne sesongen. 

Med seier mot Enga vil Glimt ta et viktig steg mot medalje ettersom Odd og Molde møtes innbyrdes denne runden, og minst ett av lagene vil avgi poeng. 

PS! Glimt møter Odd som ligger på tredjeplass på tabellen førstkommende fredag. 

Mandagens motstander

Vålerenga har altså ikke prestert på topp de siste kampene. To tap på på de siste tre kampene mot henholdsvis Haugesund hjemme (1-2) og tabelljumboen Strømsgodset borte (2-3) sier alt om hvordan de kongeblå har gjort det. 

Men tross en dårlig periode ligger Vålerenga godt an på tabellen og holder foreløpig en 6. plass med 26 poeng. 13 poeng bak Bodø/Glimt som foreløpig ligger på andreplass. 

Sesongen startet nemlig ganske bra for Enga med seier 2-0 over Mjøndalen før de gikk på to stygge tap for KBK og Molde. Deretter spilte de hele seks kamper uten å tape, men klarte aldri å befeste sin posisjon blant de øverste på tabellen. Den dårlige perioden laget er i nå gjør at det ser vanskelig ut å klare medalje for seriens eneste lag fra hovedstaden. 

En av lagets viktigste spillere Herolind Shala er ute av spill med en bruddskade i armen. Også tidligere glimtspiller Johan Lædre Bjørdal må stå over kampen grunnet karantene. Også Kwarasey, Juarez og Tollås Nation skal være usikre på grunn av skader. 

For statistikknerdene

Vålerenga og Bodø/Glimt har møtt hverandre flere ganger tidligere i Eliteserien. Senest i juli altså hvor Glimt tapte 0-6. Tross stortapet sist ender kampene mellom disse lagene ofest uavgjort. På 41 kamper har 22 endt med poengdeling, og på Aspmyra er statistikken lik. Ni av 20 kamper har endt i ett poeng til hvert av lagene. 

Også sist lagene gikk møttes på Aspmyra endte det med poengdeling. 1-1 ble resultatet i fjorårets kamp hvor Zinckernagel scoret for de helgule. Også bortekampen i fjor endte 2-2. 

Annonse fra Eliteserien: