Revansjelystne på vei til Molde: – Må opp flere hakk

Glimt jakter revansje og forbedring i Molde i helgen.

Annonse:

Bodø/Glimt fikk en kalddusj like før slutt i kampen mot Strømsgodset i midtuka. Etter å ha ledet 2-0 rotet de helgule det til for seg selv og sto til slutt bare igjen med ett poeng. Strømsgodset er et av de store formlagene i ligaen, så resultatet isolert sett er okei. 

Det er naturligvis det at Glimt hadde "seieren i lomma" som gjør poengtapet ekstra bittert. Glimt står dermed med tre uavgjortresultater på rad i Eliteserien, før de til helga reiser til Molde for å bryne seg på den regjerende cupmesteren. 

Sammenliknet med de siste tre sesongene har Glimts poengfangst så lang i år vært en liten nedtur, men det er lenge igjen av sesongen og ingenting er avgjort verken i toppen eller bunnen av Eliteserien. 

– Hvor er vi nå?

Etter kampen mot Strømsgodset ville ikke Kjetil Knutsen høre snakk om at søndagens kamp mellom Molde og Glimt er en kamp mellom Norges to beste lag. 

– Folk kan snakke om at vi er de to beste lagene de siste årene, men hvor er vi akkurat nå? Med den prestasjonen vi har i dag så skal ikke vi rangere oss som et av de beste lagene i Norge, sa Knutsen da. 

 – Det blir spennende å se hvilke nivå vi kan klare å løfte oss til på søndag, vi må opp flere hakk for å være konkurransedyktige. Vi må være tydelig konkret og få friske bein igjen, i tillegg må vi på igjen med ny energi, sa han da. 

Molde ligger i skrivende stund på tredjeplass seks poeng foran Glimt på tabellen. De blåkledde slo Sarpsborg 08 torsdag kveld og tok tre viktige poeng i tabelltoppen. De har spilt én kamp mer enn Glimt, som gjør søndagens kamp svært interessant poengmessig. Men i kjent stil snakker ikke Knutsen om tabellen. 

– Hver kamp er viktig for sesongen, sa han onsdag kveld. 

DSC_5516.jpg
Kjetil Knutsen så betenkt ut under kampen mot Godset i midtuka. Foto: Kent Even Grundstad

Revansjelyst

Sett bort fra forrige bortekamp i Eliteserien har det vært en stund siden forrige høydepunkt for de helgule i den hjemlige ligaen. Og når laget barker sammen med Molde på søndag er det et lag proppfulle av revansjelyst som står klare på Aker stadion. 

Blant annet har Glimt et surt cupfinaletap å revansjere.

– Jeg har ikke tenkt så mye på den kampen enda, men det blir selvfølgelig en morsom kamp. Det er alltid gøy å møte gode lag, og Molde er et bra lag.  Så hadde det vært gøy å revansjere cupfinalen, sa Glimts stopper, Marius Høibråten etter kampen mot Godset i midtuka.

Også Hugo Vetlesen gleder seg til en ny kamp, og er spesielt glad for at det er kort ventetid.

– Det er en veldig god motstander med gode spillere. Det er vi også. Også elsker jeg at kampene kommer tett. Vi må utnytte det at vi kan rette opp på de tingene vi sliter med allerede nå. Det blir en spennende kamp på søndag, konkluderte han. 

Det blir en åpen og spennende kamp i Rosenes by på søndag, der Molde klart må anses som store favoritter før møtet med den regjerende seriemesteren. 

DSC_0407.jpg
Hugo Vetlesen under kampen mot Godset på onsdag. Foto: Kent Even Grundstad

 

Annonse fra Eliteserien: