Ricardo Friedrich blir Glimts nye keeper

Bodø/Glimt presenterer for tredje dag på rad en ny spiller. I dag ble det klart at Ricardo Friedrich spiller fot Bodø/Glimt i 2017.

Annonse:

Brasilianske Ricardo Friedrich har allerede fått debuten sin for de helgule. Forrige søndag sto han hele kampen mot Levanger og holdt rødbuksene unna målet. I dag ble det klart at det vil bli flere kamper i Bodø på Ricardo i 2017. Han har skrevet en avtale som binder han til Glimt i ett år. 

Han sto sist for finske Rovaniemen og etter at det ble bekreftet at kontrakten med finnene var terminert lå alt til rette for å flytte på seg, for Ricardo. 

Stort potensiale

Keepertrener, Jonas Ueland Kolstad har jaktet en ny keeper helt siden ukrainske Sergey Pogorelyi takket for seg etter fjorårsesongen. Siden spillerne kom tilbake fra juleferie i januar har kanadiske Simon Thomas vært eneste keeper i glimttroppen. 

- Vi er veldig glad for at Ricardo er på plass hos oss. En spennende keeper med et stort potensiale som ønsker å komme hit. Det er en god match. Han er atletisk, kvikk og med ball i beina, sier Kolstad.

Selv er Ricardo strålende fornøyd med å ha signert for Bodø/Glimt, og legger ikke skjul på det. 

- Det er fantastisk. Jeg er veldig glad for å være her. Jeg føler meg utrolig velkommen, fra både spillere, trener og ansatte i klubben. Jeg gleder meg veldig til dette nye kapittelet i livet mitt, sier Ricardo. 

Etter to sesonger i Finland var det på tide å ta steget videre for Ricardo. 

- Jeg trivdes i Finland. Jeg lærte mye og utviklet meg som person og spiller. Det var første gang jeg var i Europa for å spille. Det var en barnedrøm som gikk i oppfyllelse. Jeg var ung så det var viktig for å få spilletid, sier Ricardo om tilværelsen i Finland. 

- Planen min var å starte i Finland og så gå videre. Å komme til Norge er et stort steg for meg. 

Lærer raskt

Ricardo satte pennen på papiret på kontoret til direktøren en dag værgudene i Bodø viste seg fra sin verste side. Snøfokk og nysnø preget byen, men Ricardo ser på det som eksotisk. 

- Jeg har ikke gått så mye rundt enda. Sammenliknet med min hjemby er Bodø "awesome". Å få leve så nært havet, fjellet og snøen er fantastisk. Jeg har sett mange bilder og gleder meg til å se mer av byen. Jeg har lest om kulturen her. Jeg har hørt mye fint om Norge, sier han før han brilljerer med norske gloser som "tusen takk", "god natt", "god morgen" og "ha det bra". 

Han blir sittende stille en stund etter de norske glosene er presentert. Så kommer han på noe han lærte tidligere i dag. "Heia Glimt" bryter han ut, på perfekt norsk. I alle fall nesten. 

- Jeg gleder meg til å møte fansen og kjenne atmosfæren på Aspmyra i året som kommer, avslutter han. 

Ønsk Ricardo velkommen til klubben i kommentarfeltet nedenfor. 

I morgen blir det første mulighet til å se de nye spillerne i aksjon. TUIL Tromsdalen kommer på besøk til Bodø for å spille den siste treningskampen i byen før serien starter 4. april. Kampstart er 16:30 og vi slipper inn alle barn og sesongkortholdere gratis på SNN-tribunen. 
Vi åpner bare SNN-tribunen til denne kampen. 

Annonse fra Eliteserien: