Robert Haugen.

Robert bytter jobb – blir trener for A-laget

Robert Hauge bytter stilling i Bodø/Glimt og blir trener på heltid.

Annonse:

Siden ansettelsen for et års tid siden har Robert Hauge vært rekruteringskonsulent i Bodø/Glimt. I sin jobb det siste året har han hatt et særlig ansvar for rekrutere nye spillere og analysere kampmotstandere fra tribunen. Nå bytter han plass og flytter inn på trenerkontoret til A-laget. 

– Det kjennes veldig riktig. Jeg er glad for at jeg fått muligheten til å være rundt teamet og spillergruppen i Bodø/Glimt. 

– Jeg, Kjetil og Morten har jobbet tett sammen før, så vi kjenner hverandre godt. Måten å spille på, trene på og veilede på passer som hånd i hanske for oss, sier Hauge. 

– Helt uvirkelig

Hauge er utdannet adjunkt som faglærer innenfor idrett og kroppsøvning, og han har også UEFA Pro-lisens. På midten av 90-tallet startet han, sammen med Kjetil Knutsen, som trener i Hovding. Fra da av har han fortsatt å jobbe innenfor fotball.

– Det er jo faktisk helt uvirkelig at vi har fått det til. At både jeg, Kjetil og Morten skal jobbe sammen, i en og samme klubb på dette nivået. Det er bare en fantastisk mulighet. 

Frem til 2011 var Hauge i SK Brann, før han gikk over til å bli assistenttrener for A-laget til IK Start ut sesongen 2014. Etter det ble han assistenttrener for SK Branns A-lag frem til høsten 2020. Så det er en mann med lang erfaring som nå trer inn i trenerrommet på stadion

– Jeg har jobbet med dette nesten hele mitt voksne liv. Jeg kjente veldig på at jeg hadde lyst til dette. Når det i tillegg er Bodø/Glimt, med all den jobben som er gjort og all den jobben som ligger foran oss var det et enkelt valg. Jeg måtte gripe denne muligheten, sier han.

Ut på feltet igjen

Han får i likhet med resten av gjengen på trenerrommet tittelen "trener", men rollen han har er tilnærmet lik roller han har hatt i andre klubber tidligere. 

– Jeg kjenner rollen godt fra før. Det er dette jeg trives best med, både som pedagog og trener. Jeg gleder meg til å kjenne på det pulserende livet og jobbe med de små detaljene hver bidige dag. Det er det jeg selv mener jeg er best på. 

Hauge kommer også til å bidra med analysearbeid og den type ting i sin nye stilling. 

I året som har gått har Hauge bodd i Bergen og reist til Bodø ved noen få anledninger. Nå blir hans daglige virke flyttet nordover. 

– Det blir nok fortsatt litt reising i mellom byene, men mye mindre. Det er i Bodø og på feltet på Aspmyra jeg skal jobbe, sier den sindige bergenseren. 

Annonse fra Eliteserien: