Ricardo Friedrich var kaptein under kampen mot Rosenborg.

Rosenborg skal slås og medaljene skal sikres

Bodø/Glimt er stadig på medaljejakt, og vil ende en lang periode uten seier. Mot Rosenborg. På Lerkendal.

Annonse:

Rosenborg på Lerkendal er aldri en enkel seier. Noe Glimt har fått erfare flere ganger tidligere. Vi husker med tungt sinn tilbake til 2016 hvor alt håp ble knust en sen novemberkveld i Trondheim og Glimt rykket ned til OBOS-ligaen. I fjor sikret Glimt derimot plassen (en sen novemberkveld) på Lerkendal med 1-1 etter scoring av Ulrik Saltnes. 

I år er utgangspunktet et helt annet. Jada, Glimt skal riktig nok spille på Lerkendal en sen novemberkveld, men denne gangen er Glimt på medaljejakt og RBK valser noen plasser lenger ned på tabellen. Ikke ulikt utgangspunktet før kampen i 2008, med andre ord. Det var også en sen novemberkveld. Glimt vant 1-3 etter hatrick av Trond Olsen. Det hele endte med fjerdeplass i ligaen, noen plasser over Rosenborg. 

Men nok om den gang da, la oss konsentrere oss om morgendagens kamp. Glimt befinner seg på andreplasss på tabellen, to små poeng foran Odd og fem poeng foran RBK. Odd er ferdigspilt denne runden, noe som betyr at om Glimt vinner på Lerkendal i morgen er bronsemedaljen i boks. 

På tide med tre poeng

Det er fortsatt et ørlite håp om at gullet skal havne i Bodø, men håper har svunnet en god del de siste rundene, for det er lenge siden Glimt sist vant. Faktisk gikk de helgule for første gang i 2019 gjennom en hel måned uten å vinne en eneste fotballkamp i oktober. Etter seieren mot Tromsø i slutten av september har gutta fra Bodø vært gavmilde med alle lagene de har møtt og delt poengene brodelig. Fire poeng på de fire siste kampene er resultatet, og bare én seier på de siste sju kampene. Den store trøsten i det hele får være at det går fryktelig lang tid mellom hver gang Glimt taper kamper også. Bare fire tap denne sesongen og bare ett tap på de siste 15 kampene er en ok statistikk. 

Varierende resultater på søndagens motstander

Rosenborg er mye omtalt i norsk presse, så det er bortimot umulig å ikke ha fått med seg at Rosenborg starta sesongen svakt. Etter at de ble rundspilt etter alle kunstens regler i første serierunde her i Bodø tok det tid før Eirik Horneland fikk skuta på rett kjøl igjen. 

Etter hvert har Rosenborg blitt en sollid poengsanker i Eliteserien og har spilt seg opp til en foreløpig fjerdeplass. Noe som selvfølgelig ikke er godt nok i Trondheim. De jager fire poeng bak Odd og ønsker naturligvis en medalje for å kunne kalle sesongen godkjent. 

Resultatene i det siste har vært varierende. De siste to seriekampene har de både slått suverene Molde 3-1 på Lerkendal, og spilt uavgjort 3-3 mot bunnlaget Strømsgodset. Det er med andre ord ikke lett å skjønne seg på trønderne, men de har vært gode på hjemmebane. 

Siden tapet for Haugesund 16. mai har RBK vunnet alle hjemmekampene utenom én. Brann tok med seg ett poeng hjem fra Lerkendal for kort tid siden, så det er gode muligheter også for Bodø/Glimt på søndag. 

Bitte litt (dyster) statistikk

Bodø/Glimt og Rosenborg har møttes mange ganger i Eliteserien, og det er vel ingen stor overraskelse at det er Rosenborg som har hatt overtaket de fleste kampene. 45 kamper mellom lagene har bare resultert i fem seire til Glimt, mens ni har endt uavgjort. Det gir RBK det suverene 31 seire på 45 kamper. Men det er noe med de siste årene som gir tro på seier på søndag. Glimt har vunnet mot RBK tre ganger de siste 11 årene, og både i fjor, i 2016, 2015 og 2014 endte serieoppgjør mellom Glimt og RBK uavgjort.

Det skåres mye mål når lagene møtes også, i stor grad bak Glimts målvakt. Men det er store sjanser for glimtmål også. For på 45 oppgjør har Glimt skåret 46 ganger. 

... og sluppet inn 106 ...

Det er med andre ord en formidabel oppgave som venter Bodø/Glimt på Lerkendal, men gulroten er tydelig. Sikrer Glimt ett poeng vil det nesten være en umulig oppgave for Rosenborg og skulle ta igjen de helgule på tabellen. Blir det seier til Glimt er det bare å låse opp medaljeskapet med en gang, for da skal det fylles på. Skulle Rosenborg vinne er det uhyre jevnt mellom de tre medaljejagende lagene og det blir stor spenning de neste kampene. 

Oppgaven blir ikke enklere av at Fredrik André Bjørkan står over kampen med karantene. Det blir spennende å se hvem Kjetil Knutsen sender utpå Lerkendal på søndag klokken 20:00. God kamp!  

Annonse fra Eliteserien: