Rotet bort seieren mot Godset: – Håndbrekket er på

Det så lenge ut som at Glimt skulle ta tre poeng mot Godset, men slik gikk det ikke

Annonse:

Bodø/Glimt pangåpna mot Strømsgodset på Aspmyra onsdag kveld. Allerede etter fire minutter fikk de drøyt 4800 oppmøtte tilskuerne noe å juble for. Elias Hagen spilte gjennom Amahl Pellegrino som parkerte Godset-forsvaret og enkelt satte inn 1-0 for hjemmelaget. 

På et hjørnespark etter snaue halvtimen var det nylig landslagsuttatte Brede Moe som steg til værs. Han stanget inn Glimts andre for kvelden og de helgule så ut til å fosse mot seier. 

Men Strømsgodset er seige i 2022. Først klønet Nikita Haikin det til for seg selv i slutten av omgangen, før Glimt helt på tampen av kampen nok en gang lot gjestene score. Fred Friday vant ballen og sklei nærmest gjennom Glimts forsvar og utliknet for de blå. 

Dermed går Glimt av banen med ett poeng i tredje hjemmekamp på rad. 

– Vi gjemmer oss

Hugo Vetlesen er en av de som virkelig har stått frem for Glimt tidligere i sesongen, men i kveld slet han, i likhet med flere lagkamerater med å sette sitt preg på kampen. Likevel henger han ikke helt med hodet i intervjusonen etter kampen. 

– Det er en veldig god start på kampen, synes jeg. Da tar vi initiativet som vi skal, men etter 2-0 faller det sammen. Jeg klarer ikke sette helt fingeren på hva som går galt. Vi gjemmer oss og er feige. Det er gode perioder i første og andre omgang, men vi må jobbe med det høye presset for der har vi slitt. 

Se hele praten med Vetlesen her: 

Det er først og fremst periodene utenom de gode periodene til Glimt som gjør at det ikke blir tre poeng på hjemmebane onsdag kveld heller. 

– Jeg er selvfølgelig skuffa over det, men velger å ta det som er bra i dag. Det er det vi må når vi står i dritten. Vi vet hva vi gjør, tenker på prestasjon og står trygt i det. 

– Bør slippe oss mer løs

Vetlesen er tydelig på at prestasjonen til Glimt faller når de øker ledelsen til 2-0. Forklaringen har han ikke riktig enda, men peker på et par ting, likevel. 

– Vi må slippes oss mer løs. Vi har håndbrekket av i starten, men når vi scorer får vi håndbrekket på. Det er veldig rart, for når vi leder bør vi jo bare slippe oss mer løs. Det klarer vi ikke. Vi må hente den ekstra sulten, sånn at enkelte tar mer tak og at folk står litt mer på. 

Se høydepunktene fra kampen her: 


Også Marius Høibråten møtte pressen etter kampen. Han var tydeligere mer preget etter kampen enn kollegaen og virket å være svært skuffet over kampen. 

– Det er enkelt å stå her når ting flyter, så da får vi tåle å stå her når det går dårligere også. Vi gir de to gavepakker i form av mål. Da blir det vanskelig å vinne kampen. Det er en bølgete kamp, med rom overalt. Det er slurvete. Surt, sier han kort og kontant. 

Også Høibråten er enig i at Glimt starter kampen bra, men vil ikke si at kampen nødvendigvis er et steg i riktig retning.

– Det er vanskelig å svare på det akkurat nå. Vi ser kanskje lysglimt av bra kvalitet, men det handler om å stabilisere det i større grad enn vi klarer. 

Rotet vekk ledelsen

Det er bare ti minutter igjen av kampen når Høibråtens pasning til Elias Hagen blir brudt av en motspiller. Det resulterer i utlikning for drammenserne. 

– Det er litt misforståelser der. Jeg tror at han vil ha den, men pasningen er for risikabel. Det ender med at de bryter og straffer oss knallhardt. Den er jævlig sur. Enkelte ganger skulle man hatt muligheten til å skru tiden tilbake, sier han og legger til;

– Vi må bare jobbe på. 

Om bare fire dager er det ny kamp. Da venter Molde på bortebane, mens først blir det noen dager med trening og analyse. 

– Vi må se på video og ta lærdom av det som skjer i dag. Jeg føler ikke at det er et fjell som må bestiges, det handler om detaljer og en bedre helhet i større faser av spillet. Vi må forsøke å gjøre hverandre bedre enn vi klarer i dag, avslutter Høibråten. 

Se hele intervjuet med Høibråten her: 

Annonse fra Eliteserien: