Ruben takker for seg

Kapteinen fra 2014 har lagt skoene på hylla. Veien videre for sin egen del vet han lite om, men er klokkeklar på hvor veien går for Bodø/Glimt.

Annonse:

Etter 11 år i klubben har Ruben Imingen valgt å legge skoene på hylla. Den tidligere kapteinen kan se tilbake på en karriere med flere oppturer og nedturer, og innrømmer at han kommer til å savne Bodø/Glimt, også fra tribuneplass.

Fjorårets siste hjemmekamp mot Viking satt et endelig punktum for karrieren til den trofaste venstrebacken. Ruben Imingen endte til slutt opp med 138 kamper for a-laget, og på alle de årene han har vært i klubben, kan man si at det ikke er veldig mange kamper per sesong. Hovedpersonen selv innrømmer at alle skadeavbrekkene er hovedgrunnen til at han nå takker for seg.

 -       Det har dessverre blitt sånn at kroppen sier stopp, og da må man bare gi etter. Jeg går ikke rundt og er bitter for at jeg ikke fikk flere muligheter, forteller Imingen.

Skadeutsatt

Skadeproblematikken startet allerede i 2006 da venstrebacken røyk korsbåndet for første gang. Året etter smalt det igjen for Imingen, denne gangen i en høydramatisk treningskamp mot Odd i Skien.

- Skadene i 2006 og 2007 er nok de to verste skadene. 2006, fordi det var den første, og beinbruddet i 2007 da jeg nettopp hadde spilt meg inn på u21-laget, innrømmer han.

 

Store øyeblikk

Ruben Imingen sitter også igjen med en haugevis av positive opplevelser, og trekker fram flere høydepunkter fra tiden i Bodø/Glimt. Forvarsspilleren, som er vokst opp i Steigen, har fulgt Glimt hele livet og forteller at det var stort å debutere for klubben i en alder av 19 år.

- Det var selvfølgelig veldig stort å løpe ut på Aspmyra for første gang i 2005. Det var også da spillere som Hoftun og Brattbakk spilte for klubben, så jeg husker at det var en stor opplevelse å få spille på samme banehalvdel som de jeg bare har sett på TV, smiler Imingen.

 

30-åringen trekker allikevel fram et minne fra 2014 som et av de største i karrieren. Bodø/Glimt skulle spille sin første seriekamp etter opprykket til Tippeligaen, og Imingen fikk æren av å spille med kapteinsbindet i kampen mot Aalesund på Aspmyra. Den tidligere backen forteller om en helt spesiell følelse i minuttene før kamp.

 

- Som både spiller og supporter hadde jeg lenge drømt om et opprykk. Når jeg i tillegg blir utnevnt som kaptein i den første seriekampen, er det veldig stort, så jeg husker at jeg faktisk ble borte i 4-5 sekunder i spillertunnelen før hymnen kom på, erkjenner han.

 

Veien videre

 Nå som Imingen har valgt å slutte som fotballspiller, men selv om han har flere dører åpne har han ikke helt har bestemt seg på hva han vil gjøre videre.

 - Jeg har jo utdannelse innenfor læreryrket, så jeg satser på å ende opp der, men man vet jo aldri, smiler mannen som fylte 30 år tidlig i desember 2016.

Har troa

I 2013 rykket som kjent Bodø/Glimt opp til gjeve selskap etter å ha vunnet 1.divisjon med så mye som 15 poeng. Den gangen brukte klubben hele fire å på å komme tilbake til Tippeligaen, og nå er Glimt igjen nede i det som nå heter OBOS-ligaen.

Ruben Imingen har vært med på både opprykk og nedrykk med klubben, men har troa på at neste års utgave klarer å bite fra seg, og rykke opp på første forsøk.

 - Vi har en fordel med at vi har en trener som vet hvordan det er å spille i 1.divisjon, og jeg tror Bjørkan leder laget rett opp til eliteseriespill i 2018, avslutter Imingen.  

Annonse fra Eliteserien: