Marius Lode, Patrick Berg og Ulrik Saltnes i kampen mot Strømsgodset i 2020.

Saftig toppoppgjør på Aspmyra

Det føles nærmest som en evighet siden sist, men nå er det endelig klart for fotballkamp på Myra igjen. Og for en kamp vi har i vente.

Annonse:

Det er nemlig to av ligaens beste lag som møtes på Aspmyra på søndag. Bodø/Glimt befinner seg stadig på tabelltopp, som de har gjort siden andre serierunde, mens Odd kommer jagende bak sølvplasserte Molde på sin tredjeplass. Faktisk kan Odd ligge à poeng med moldenserne om de slår Glimt på søndag, men det har nok de helgule tenkt å sette en stopper for. 

Søndagens motstander

Odd starta sesongen på verst mulig vis da de tapte 1-2 hjemme for dumpekandidat Sandefjord. Etter det har telemarkingene virkelig fått dreisen på spillet sitt og har skaffet seg hele 31 poeng på de første 16 kampene. Og etter både spissalg og -skader har de nå endelig funnet sin spiss, nemlig tidligere Ranheim-spiller Mushaga Bakenga. 

Odd har vunnet ti kamper og tapt fem så langt i årets eliteserie, og særlig i de siste rundene har skienslaget virkelig slått godt fra seg. Åtte seire og kun to tap på de siste ti kampene er fasit, og det er det bare ett lag i Norge som kan matche. Mer om det laget senere. 

Odd gikk på et kjedelig tap borte mot Molde i nest siste kamp før pausen, etter å lenge ha holdt serietoern til uavgjort. Dessverre for de hvitkledde måtte de gi tapt etter to sene scoringer til moldenserne. Nå venter nok et beintøft borteoppgjør, mot seriens ubestridte ener. 

Bodø/Glimt på topp - olé, olé

For det eneste laget som kan matche Odds 8-0-2 på de siste ti kampene er serielederne fra Bodø. Glimt kan skryte på seg åtte seire og null tap på de samme kampene. 8-2-0. Faktisk er de to uavgjorte kampene mot Stabæk og Vålerenga på bortebane de to eneste poengtapene Glimt har denne sesongen. Det er tre kamper siden Glimt sist tapte poeng og på de siste to kampene har de helgule utrolige 9-0 i målforskjell. 

Glimts utrolige rekke gir 44 poeng på 16 kamper og en målforskjell på vanvittige +38. Laget fra Nordland har scoret 56 ganger og ingenting virker å kunne stoppe seiersmaskinen. Særlig ikke hjemme på Myra. For etter åtte kamper på Aspmyra (inkl. Europa League) i år har alle lagene reist hjem tomhendte til nå. Tre lag har sluppet unna med ettmålstap, mens resten har fått en reall karamell av Glimt. 6-1, 2-1, 5-0, 2-1, 3-1, 3-2, 6-0 og 6-1 er fasit på de åtte kampene. Nå venter flere at Odd skal kunne gi Glimt en skikkelig kamp på Aspmyra. Det gleder vi oss til! 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Odd har møttes mange ganger i både cup og serie. Kampene er alltid tette og jevne (med noen få unntak) og noen av kampene har blitt så spesielle at de regnes som klassikere. 

Vi kan jo starte med å nevne, helt tilfeldig naturligvis, kvalikkampene i 2007. Bodø/Glimt i første divisjon, Odd i Eliteserien. Vinneren gikk opp. Taperen gikk ned. Og det var akkurat det som skjedde. Glimt vant begge oppgjørene (1-0 borte og 3-2 hjemme) og sendte Odd ned i daværende Adeccoligaen. 

Men som sagt, det er alltid tett og jevnt når disse lagene møtes. Likevel ender det sjeldent uavgjort. Faktisk har lagene møttes 27 ganger i Eliteserien og kampene har endt med 10 seire til Glimt og 13 seire til Odd. Bare fire av oppgjørene har endt med poengdeling. 

Lagene møttes tidligere i sommer, og kampen ble preget av en tidlig utvisning til hjemmelaget i Skien. Glimt så seg aldri tilbake og vant kampen komfortabelt 4-0, og fikk med det en liten revansje fra oppgjøret på samme arena i fjor. For i fjor kjempet både Glimt og Odd tappert bak den suverene seriemesteren Molde og det var Odd som trakk det lengste strået i den viktige kampen på høsten. Skienslaget vant oppgjøret 3-1, men det var ikke nok til å snyte nordlendingene for sølvmedaljen. 

I kampen i Bodø vant Glimt 3-0 i 2019. 

Det blir scoret en hel del mål når lagene møtes, og på 27 kamper er målforskjellen 54-50 i Glimts favør.

Annonse fra Eliteserien: