Saltnes: – En rotete kamp

Det ble uavgjort i oppgjøret mot Marbella, men både Knutsen og Saltnes tar med seg mye positivt fra kampen.

Annonse:

Etter bare én full dag på Marbella var det duket for FK Bodø/Glimts første treningskamp på spansk jord. Det var hjemmelaget Marbella FC som ønsket den norske seriemesteren velkommen til kamp. 

En ganske underholdende kamp endte med uavgjort og to mål til hvert av lagene. Glimts trener, Kjetil Knutsen var spesielt fornøyd med den første omgangen. 

– Jeg synes vi fikk en fin kamp. Vi møter et bra lag. Tempomessig er det en god kamp, og vi fremstår ganske bra i første omgang. Vi kunne ledet til pause, oppsummerer sjefen. 

I den andre omgangen blir Glimt litt mer ujevn ifølge treneren. 

– Da er Marbella like nære som oss å vippe kampen i sitt favør, men totalen er bra. Intensiteten, tempoet og kvaliteten er på et høyere nivå enn i den forrige kampen. 

– Du ser altså allerede forbedring fra det vi fikk se for en uke siden?

– Ja, og det skulle bare mangle, sier Knutsen. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Junker tilbake med mål

Begge Glimts mål kom etter godt spill fra kanten. På det første målet er det Sondre Brunstad Fet som gjør en god involvering og slår ballen inn til fjorårets toppscorer, Kasper Junker. Dansken har ingen problemer med å score fra kloss hold. 

Etter at Junker ga Glimt ledelsen vartet vertene opp med to scoringer før Glimts endelige utlikning kom i andre omgang. Sebastian Tounekti driblet elegant på sin venstreside før han slo inn foran mål. Der dukket Ulrik Saltnes opp og stanget ballen i nota. 

– Jeg var jo i boksen 48 ganger i dag, så den ene gangen jeg fikk den var det bare å heade den i mål. Det var deilig å unngå å tape, sier Saltnes.

Det var bare en treningskamp, så resultatet betyr ikke all verden, men brønnøyværingen sier det betyr noe å få en bekreftelse på at det man gjør er riktig. 

Se hele intervjuet med Saltnes her: 

– Det gjør det lettere å fokusere på de rette tingne, så blir ikke alt helsvart selv om vi ikke vinner, sier han som ellers oppsummerer kampen som følger;

– Det var en litt rotete kamp. Egentlig er det en okei kamp og vi skaper en del sjanser. Men vi gjør mange enkle tekniske feil, men det er sånt som er enkelt å jobbe med. Om en måned er de ikke der, forsikrer han. 

Knutsen skryter av angrepsrekka

Erik Botheim spilte den andre omgangen for Glimt, men maktet ikke markere seg med scoring. Det vil si; unggutten scoret ett mål, men det ble annulert for offside. Likevel kan han høste skryt fra sin nye trener.

– Botheim gjør mye bra den omgangen han spiller, og trioen på topp i første omgang gjør mye bra. Junker er smart og det er ingen bombe at han scorer mål. I tilegg er både Ola Solbakken og Axel Lindahl gjennombruddshissige og skapende i det de gjør. 

Men det er enda en stund igjen til serien starter og det er først da alt skal være på plass. 

– De fleste holdt bare 45 minutter i dag, men vi har god tid til å forberede de på flere minutter, sier Knutsen. 

 

Annonse fra Eliteserien: