IMG_3930

Samler inn mat på Aspmyra: – Ta med mat med god holdbarhet

Behovet for mat blant vanskeligstilte øker stadig. På lørdag står Kirkens Bymisjon og Glimt-akademiet utenfor Aspmyra for å samle inn mat før kampen.

Annonse:

– At så mange sliter med å få mat på bordet er en skikkelig «wake-up call». Det er en helt annen livssituasjon enn den man blir konfrontert med hver dag.

Det sier Bodø/Glimt-spiller Ulrik Saltnes etter at han og lagkamerat Ask Tjærandsen-Skau besøkte Matstasjonen, ett av Kirkens Bymisjons fattigdomstiltak i Bodø.

– Her henter frivillige inn overskuddsmat fra mange av byens butikker. Dette utgjør cirka 100 tonn mat i året, foreller daglig leder Lars Vestnes.  

En del av maten som leveres til Matstasjonen blir servert på Bymisjonens kafé Møtestedet. Resten deles ut til sårbare grupper. Blant annet de som sliter med rus, psykiatri og økonomi.

Behovet øker kraftig

På Matstasjonen finner vi hyller på hyller med hermetikk, egg, brød og kjøtt.

Mat som ikke er bra nok for restauranter og butikker – men som er alt for bra til å bli kastet. Spesielt når behovet for mat blant vanskeligstilte øker kraftig.

IMG_3891-3.jpg
Sammen med spillere fra Glimt-Akademiet skal Kirkens Bymisjon samle inn mat til trengende i forkant av Glimt-kampen lørdag 29. april. Du vil finne innsamlingsstasjonene foran Aspmyra og det oppfordres til å ta med hermetikk, tørrmat og andre matvarer med god holdbarhet. F.v.: Lars Vestnes, og Sissel Qvam fra Kirkens Bymisjon.

– Vi fikk den første store økningen av folk som trengte hjelp etter Corona. Men dessverre er det fremdeles mange som trenger hjelp til å få mat på bordet. I august i fjor smalt det igjen, forteller Vestnes.

Glimt-spillerne er tydelig preget av den bitre statistikken.

– Det er ufattelig trist at etterspørselen er så stor. Men det gjør meg glad og stolt at det finnes ildsjeler som sørger for at det blir levert mat til de som trenger der, sier Tjærandsen-Skau.

Samarbeider om å nå målet

Kirkens Bymisjon jobber målrettet etter FNs bærekraftmål nummer 2; utrydde fattigdom, for å forhindre og forebygge fattigdom.

Dette målet har også Glimt-Akademiet valgt å jobbe etter.

– Vi føler at det er et mål vi kan bidra mest til, forteller Leander Amundsen Johansen (14).

– Spesielt siden det gjelder vår egen by, Bodø, legger Martin Lund Andersen (14) til.

Ettersom Kirkens Bymisjon allerede er kamppartnere, dukket ideen opp. Hvorfor ikke samarbeide om å nå målet?

– Å utrydde sult er et hårete mål, men vi gjør det vi kan. Med Akademiet på laget stiller vi litt sterkere til å gjøre en forskjell i Bodø, sier salgs- og markedsansvarlig Sissel Qvam i Kirkens Bymisjon Bodø.

Vestnes roser initiativet til Glimt-guttene.

– Dette er initiativet til gutter som engasjerer seg for mer enn bare fotball. Det er fantastisk at de vil bidra så vi kan hjelpe enda flere, sier Lars Vestnes.

IMG_3911-2.jpg
Da Bodø/Glimt-spillerne Ask Tjærandsen-Skau og Ulrik Saltnes besøkte Matstasjonen, ble de overrasket over hvor mange bodøværinger som sliter med å få mat på bordet. De hyller Kirkens Bymisjon for den innsatsen de gjør for lokalsamfunnet.

Skal samle inn mat til Matstasjonene

Lørdag 29. april er Kirkens Bymisjon er kamppartner når Bodø/Glimt møter Brann på Aspmyra Stadion.

Sammen med Akademiet skal de sette søkelys på bærekraftsmål nummer 1 ved å samle inn mat før kampen.

Spillere fra Akademiet vil stå godt synlig utenfor stadion før kamp for å samle inn mat til Matstasjonen.

– Vi oppfordrer alle til å ta med hermetikk, tørrmat og andre matvarer med god holdbarhet, oppfordrer Qvam. 

Et enormt behov

Saltnes og Tjærandsen-Skau hyller Matstasjonen, og skryter samtidig av Akademiet for å belyse de viktige arbeidstimene som blir lagt igjen av Kirkens Bymisjon hver dag.

– Matstasjonen er et fantastisk tiltak. At det er så stor etterspørsel er ufattelig trist, men det er fint å se at de klarer å levere mat til så mange, sier Tjærandsen-Skau.

– Det er beundringsverdig at Akademiet ville sette søkelys på Matstasjonen. Det er helt tydelig at det er et enormt behov for et slikt tiltak. Jo mer kunnskap og kjennskap folk har til det, jo mer effektivt vil et system som dette bli, avslutter Saltnes.  

Annonse fra Eliteserien: