Sammen mot sosiale forskjeller

Sammen mot sosiale forskjeller

Da Glimt spilte hjemme mot LSK inviterte Glimt-Akademiet Miljøtjenesten med på kamp.

Annonse:

Lever vi i et land med store eller små forskjeller? Umiddelbart vil nok mange tenke at forskjellene er små, men åpner man øynene vil man kunne se de store forskjellene. En rapport fra Helse og -omsorgsdepartementet peker på de økende sosiale ulikhetene i landet vårt. 

Action Now i Glimt-Akademiet

Siden 2019 har hvert lag tilknyttet Glimt-Akademiet valgt spesifikke bærekraftsmål de jobber for gjennom sesongen. Dette har vært alt fra strandrydding, innsamlingsaksjoner for TV-aksjonen og besøk på eldrehjem for å redusere ensomhet. De unge talentene lærer mye av dette arbeidet og inspirerer andre til å ta Action Now.

En av ambisjonene til FK Bodø/Glimts Action Now-program er å inspirere og involvere alle som er tilknyttet klubben. I år valgte Glimt-Akademiet G13 å ha fokus på bærekraftsmål 10 – mindre ulikheter.

FNs bærekraftsmål 10 har som mål å redusere ulikhet i og mellom land.

— FNs bærekraftsmål

Sammen mot de sosiale ulikhetene

Glimt-Akademiet G13 hadde i forkant av hjemmekampen mot LSK invitert over 50 tjenestemottakere fra miljøtjenesten til å se kampen. I tillegg hadde de bakt kaker og lagd varm kakao med krem før kampen. Mange av de inviterte har vært ihuga Glimt-supportere i mange år, men har aldri satt foten innenfor Aspmyra. For dem var det ekstra stas å bli invitert forteller guttene fra Akademiet.

Etter kampen var tilbakemeldingene fra tjenestemottakerne utelukkende positive. En av de forteller om gjestfriheten til 13-åringene.

– Vi ble varmt mottatt av hyggelige og inkluderende gutter fra Glimt-Akademiet. De serverte stivfrosne gjester deilig kakao, boller og hjemmelaget sjokoladekake. Etterpå fikk vi oppleve et fyrverkeri av en kamp på Aspmyra, hvor Glimt gikk av banen med en velfortjent seier.

Dersom du ikke kan se videoen klikk her.

Annonse fra Eliteserien: