Sampsted: – Følte meg tidlig hjemme

Det har vært et innholdsrikt år for Alfons Sampsted i Glimt-drakten.

Annonse:

Islandske Alfons Sampsted har vært gjennom en interessant vinter med flere runder i karantene og spill for det islandske landslaget i VM-kvalifiseringen mot Tyskland på bortebane. Nå er derimot fokuset rettet mot Tromsø og seriestarten på søndag. 

Også Sampsted er opptatt av å forbedre og utvikle seg fra fjoråret. 

– Akkurat nå handler det om å identifisere hva som mangler i vår spill og ta tak i det. Jeg har troa på at alt kan bli bedre, sier han. 

– Hva er dine personlige mål for sesongen?

– Jeg må bidra med flere målpoeng, det er tusen detaljer som kan bli bedre. 

Sampsted spilte så og si hvert eneste minutt for Bodø/Glimt i paradesesongen 2020. Med seg på sin høyre side hadde han poengkongen Philip Zinckernagel, som nå er klar for Premier League-spill med Watford den kommende sesongen. 

– Philip var helt fantastisk, men fotballen er sånn at det kommer og går spillere. En den av det å være fotballspiller er å lære seg å kjenne styrkene til nye medspillere. Nå har vi nye spillere i laget som har helt andre styrker enn Philip, det er en spennende utfordring, sier Sampsted. 

– Her skal det være høy kvalitet

Alfons Sampsted kom til Glimt like før sesongen i fjor og ble kastet rett inn i strenge koronarestriksjoner og lite fotballtrening, men når treningene kom i gang følte han seg raskt hjemme i Bodø. 

– Jeg merket at det var veldig høy intensitet på trening. Jeg kom fra et miljø i Sverige der det handlet mye om å være frisk til kamp, mens her skal det være høy kvalitet og høy intensitet hver eneste dag. Det var stor forskjell, men jeg har hatt et utrolig fint år i Glimt, sier han. 

Som nevnt tildigere har det harde arbeidet Sampsted har lagt ned ført han videre ut i fotballverden. Tidligere i år spilte han fra start da Island startet sin vei mot VM i 2022, borte mot Tyskland.

– Jeg har fått fine muligheter til å vise meg fram her, og det er det jeg gjør her hver eneste dag som har gitt meg sjansen på landslaget. Nå fokuserer jeg på å gjøre det like bra eller helst enda bedre i år, så får vi se hva landslaget synes om det. 

Se hva Sampsted sier om landslagsoppholdet i videovinduet nedenfor. 

Seriestart mot Tromsø like rundt hjørnet

I likhet med resten av sine lagkamerater er Alfons Sampsted klar for å komme i gang med Eliteserien igjen. Bare tiden vil vise hvordan årets sesong vil utspille seg for Bodø/Glimt, men Sampsted er klar for å levere varene fra start. 

– Vi skal levere etter den standarden vi har hatt for oss selv. Det skjer gjennom hardt arbeid, høyt trykk, høy intensitet og god kommunikasjon. Jeg tror vi får det til og er veldig spent på det som kommer når det hele braker løs, sier islendingen på godt norsk.

Hovedbilde: Håkon Kjøllmoen

 

 

Annonse fra Eliteserien: