DSC07852

Sampsted om tiden i Bodø/Glimt: – Jeg kommer alltid til å være Glimt-supporter

Vi har snakket med en solbrun Alfons Sampsted digitalt fra Tenerife hvor han for tiden ferierer med familie og kjæreste etter at han spilte sin siste kamp for Glimt borte mot Strømsgodset i november.

Annonse:

Alfons Sampsted slet med spilletid i IFK Norrköping og i januar 2020 var han med landslaget på en turné i Los Angeles hvor han fikk en telefon fra sin agent som sa at Bodø/Glimt var interessert. Han visste at han ville vekk fra Sverige og finne en ny klubb som kunne gi ham tillit. Landsmannen Oliver Sigurjónsson var allerede hos de helgule og etter et besøk på Aspmyra var Sampsted overbevist. Dette ble starten på helt spesielt eventyr for islendingen.

– Hva har Bodø/Glimt betydd for deg?

Som fotballspiller har jeg tatt steg på alle plan. For hvert år har jeg lært noe nytt. Hvis jeg skal ta frem en spesifikk ferdighet hvor jeg har utviklet meg mest, så må det være spilleforståelsen, og det har fått meg til å forstå alle faser av spillet mye bedre. Som menneske på og utenfor banen har mental trener Bjørn Mannsverk pushet meg til å bli sterkere og modigere samtidig som jeg jobbet med å eliminere bort distraksjoner på veien mot mine mål som spiller og menneske, sier en smilende Sampsted.

Sampstedt med familie på ferie. Foto: Privat
Sampstedt med familie på ferie. Foto: Privat

– Fantastisk natur

Sampsted har bodd i Bodø i to år og har på den tiden sett og følt byen fra sin beste side.

 Det å bo i Bodø er ganske spesielt fordi det er ganske lite, så man blir fort kjent med byen og menneskene. Det er en følelse av å bo på landet, men samtidig veldig nært byen
Naturen er fantastisk, som Keiservarden eller Saltstraumen. Jeg får en følelse av å være hjemme på Island med den naturen Bodø har å by på.
Menneskene i byen er fine folk med vennlige med smil og glimt i øyet. Det er en helt fantastisk god stemning i byen når det er snakk om Glimt, forteller en engasjert Sampsted.

Den islandske landslagspilleren har i sin periode hos Glimt spilt 88 eliteseriekamper og scoret to mål, den ene i en cupkamp i Finnmarkshallen mot Alta og den siste kom mot Lillestrøm på Aspmyra 8.mai 2022. Med Glimt i Europa ble det totalt 19 kamper og en scoring som ble helt avgjørende for videre spill i Europa.

– Er det noen som har betydd ekstra for deg under oppholdet i Bodø?

Ulrik Saltnes og samboeren Karoline tok meg godt imot når jeg kom til Bodø under covid-perioden. De inviterte meg hjem og tok meg med ut på ulike aktiviteter. Det hjalp meg med å lære meg det norske språket samtidig som jeg lettere kunne bli en del av samfunnet utenfor fotballen.
Vil også trekke frem min faste romkamerat Nikita Haikin, vi kom til klubben samtidig - så vi har på en måte samme reise hvor vi har dratt nytte av hverandre.

– Unike supportere

Sampsted spilte sine første kamper på Aspmyra for kun 200 publikummere under koronapandemien i 2020.

Det har vært en reise å spille for kun 200 og til en fullsatt stadion. Jeg føler på en måte at supporterne har som meg, hatt en fin utvikling de siste årene. Høstsesongen, særlig hjemme mot PSV og Viking så var det helt vilt hvordan supporterne lagde liv, i perioder hoppet alle 8000 med skjerf. Det er så mektig.

Alfons og kjæresten på ferie. Foto: Privat
Alfons og kjæresten på ferie. Foto: Privat

Det spiller ingen rolle hvordan det går, uansett om vi ligger under så synger, danser og heier supporterne på oss - det er helt unikt.
Den støtten gir oss en trygghet til å prøve, og ikke være redde for å feile, det betyr enormt for laget og for enkeltspillere.

– Hva er dine største opplevelser fra tiden i Bodø/Glimt?

Hjemmekampen mot Roma, F-16 fly over Aspmyra og seier. For en fantastisk kveld, et fyrverkeri av en kveld! Det er ikke ofte jeg scorer, så jeg må også nevne min avgjørende scoring borte mot AZ Alkmaar som sendte oss til kvartfinale i Conference Leauge, sier Sampsted.

Videre forteller Sampsted at bortekampen mot Roma er et høydepunkt i karrieren tross tap, en helt fantastisk ramme rundt kampen og et vanvittig trøkk på tribunen. Sampstedt trekker også frem bortekampen på et fullsatt Celtic Park mot Celtic hvor Glimt tar ledelsen og det blir helt stille fra hjemmefansen og det eneste man hørte var Glimt-supporterne synge "Dæven det e deilig det her".

– Hva tenkte du da?

Det er første gangen jeg startet å tenke tanken at Bodø/Glimt er et storlag som kan spille mot de beste i Europa, sier en smilende Alfons.

– Hva tenker du om 2023-sesongen for Bodø/Glimt?

Jeg tror Glimt vinner Eliteserien, og vil gjøre det veldig bra i Europa. 

Islendingen forteller at han har et stort hjerte for klubben, og at han hver dag følger med på om det er noen nyheter rundt Glimt.

Jeg kommer alltid til å være en Glimt-supporter.

– Hvor fortsetter ferden?

Det har vært flere klubber som har vært interesserte og noen har jeg hatt en dialog med. Hvis alt går etter planen så vil jeg kunne annonsere ny klubb innen året er omme, avslutter en solbrun Sampsted.

Sampsted har signerte for FC Twente som til daglig spiller på det øverste nivået i Nederland.

Vi takker Alfons Sampsted for tiden i Glimt og ønsker ham lykke til videre.

 

 

Annonse fra Eliteserien: