Scoret sitt eneste mål mot KBK: – Høy odds på det

Marius Lode har gode minner mot Kristiansund og håper på enda flere på søndag.

Annonse:

 

Der det ene laget kjemper om medaljer i Eliteserien, kjemper det andre om å beholde plassen. Det er med andre ord to lag med ulikt utgangspunkt som møtes på Aspmyra på søndag. Likevel har de samme målet, sikre seg poengene som trengs. 

Kristiansund møter et Bodø/Glimt-lag på en stigende formkurve. Glimt står med 14-2 i målforskjell de siste tre ligakampene. Midtstopper Marius Lode tror landslagspausen for en liten måned siden var avgjørende for de helgule. 

– Vi fikk lada batteriene litt skikkelig, og jobba godt i uka etter pausen. Det har vært et tett kampprogram. Det er veldig gøy, men også tungt. Vi har hatt masse energi i det siste, så vi må ta med oss det inn i kampen mot Kristiansund, sier han. 

Så hjelpesløse ut

Glimts neste motstander måtte vente hele 16 runder på sin første seier og tok knapt poeng i første halvdel av sesongen. Nå, etter en god periode er de på skuddhold fire runder før slutt. KBK jakter nemlig Sandefjord som lurer fem poeng foran. 

Se hele intervjuet med Lode her: 

– De hadde en forferdelig start på sesongen, og har klart å snu skuta og få inn en positivitet i gruppa. De spilte en kamp mot Rosenborg som jeg så på TV og det var jo et fyrverkeri av en kamp. De er aldri lette å møte, sier han og utdyper;

– De er sykt kompakte og hardtarbeidende. Det nok både tett og tøft, som mange andre kamper. 

Men selv om Lode spår en tett kamp har Glimt statistikken på sin side. På de siste åtte kampene mellom lagene har Glimt vunnet samtlige. Faktisk at Kristiansund aldri slått Bodø/Glimt. 

– Tidligere resultat er aldri en fasit, men vi har vel fått et godt balltempo og klart å vippe kampene i vårt favør. Vi har vel også fått noen scoringer man kanskje ikke kan regne med på forhånd. 

Kremmerhus fra Lode

Målet han åpenbart sikter til mens han smiler lurt er nok sin egen scoring fra 2020. Glimt slet tungt mot Kristiansund på hjemmebane og på stillingen 1-1 våknet Lode. Fra godt over tjue meter klemte han til på halvspretten og ballen endte rett i krysset. 

– Du hadde fått høy odds på meg og Patrick (Berg jour.anm.) som målscorere i den kampen. Enda høyere i med meg i kombinasjonen, flirer han og legger til;

– Da kunne du tatt ut pensjonen med en gang og levd et godt liv. 

Scoringen ble kåret til årets mål i 2020, og er foreløpig det eneste målet Marius Lode har scoret i sin fotballkarriere. 

Se Lodes drømmescoring her: 

En hel treningsuke

Siden Glimt smadret Vålerenga 6-0 på bortebane sist helg har de helgule fått ligge i Bodø og trent uavbrutt hele uka. For første gang på lenge har det ikke vært noen midtukekamp å ta hensyn til. 

– Det har vært fint. Vi har fått jobbet en del fag, sier han. 

–  Vi som er nye har fått repetert en del fag og få en del gode økter sammen. Det er godt å kjenne på en treningsuke.

 

Annonse fra Eliteserien: