Scoret to da Glimt vant på Island: – Godt utgangspunkt

Patrick Berg ble kampens store spiller da han scoret to mål mot Valur i den andre runden av kvalifiseringen til Conference League

Annonse:

Det ble en litt rotete start på kampen, men noen minutter før pause dukket Ulrik Saltnes opp med en suser og sendte Glimt i ledelsen. Den tidligere Glimt-keeperen, Hannes Thor Halldorsson kunne bare se at ballen fløy i nettet. 

I andre omgang brettet Glimt opp ermene og viste hva som bor i laget. Først scoret Berg på straffe før han like etterpå dukket opp i feltet og sikret 3-0-seieren. 

– Det er en god prestasjon av oss. Vi får kampen inn i det sporet vi vil. Vi visste at de er et lag med mye trøkk og energi og det fikk vi følt på, men vi fikk til å spille litt rundt de og bak de så da klarte vi og komme til en god del sjanser. Det å få tre mål på bortebane, det er alltid godt! sier Berg etter kampslutt. 

Hull i nettet

Straffescoringen til Berg gikk faktisk gjennom nettet til publikums store forundring. Først jublet hjemmefansen før de satt i gang en heftig pipekonsert. 

– Når man skyter så hardt går den rett gjennom nettet veit du! Jeg følte meg veldig sikker på at han skulle slenge seg til den andre siden i og med at det var der jeg hat tatt mine siste straffer, så da tenkte jeg det kunne være lurt å bytte i dag, og den gikk i mål selv om det kanskje så ut som den gikk utfor. Det var godt å se at den gikk inn, sier han og forteller nærmere om andremålet. 

– I det andre målet har vi et fint angrep og er tålmodige, så åpner det seg et stort rom mellom stopper og back. Da kommer jeg inn på et sjeldent løp og setter den stang-stang-inn så det var godt!

– Vi må ta de på alvor

3-0-seier i det første oppgjøret gir et veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret om en uke. Men selv om utgangspunktet er bra er det ingen grunn til å slappe av for de helgule. 

– Vi har skaffet oss et godt utgangspunkt, nå må vi nullstille og være klar på Aspmyra for det er ikke et dårlig lag. Skrur vi at fem prosent er de på høyde med oss så vi må ikke tenke at jobben er gjort, for det er den absolutt ikke. Det er kjedelig å spille dårlige kamper så vi må være klare neste torsdag. 

Men før den tid er det første runde i cupen mot Rana førstkommende søndag som venter. 

– Det er alltid gøy med cup og det er gøy at rana får spille fotball igjen for de har hatt nesten to år uten tellende kamper, så jeg regner med  det er en glede for de å få spille kamper igjen, og det synes vi og. Nå skal vi sørge for å restituere og gjøre oss klar til Rana på søndag, avslutter tomålsscoreren. 

Annonse fra Eliteserien: