Philip Zinckernagel i kampen mot Rosenborg på Aspmyra i 2019.

Seier i Trondheim?

Torsdag er det kamp igjen, og vi reiser til Trondheim for å møte Rosenborg. Det blir ikke nødvendigvis en enkelt match.

Annonse:

Bodø/Glimt reiser til Trondheim som serieleder. Det er ikke hverdagskost, og sist det skjedde var verken Patrick Berg, Fredrik André Bjørkan, Philip Zinckernagel eller Jens Petter Hauge født. 27. juni i 1993, det er nesten helt nøyaktig 27 år siden. 

En vrien bortekamp

Den gang, i 1993 endte det 2-2 og Bodø/Glimt tok til slutt sølvmedalje, kun to poeng bak seriemester Rosenborg. 

Denne gangen er det nok litt annerledes. Glimt er serieleder, men det er bare spilt to kamper og serien er fortsatt jevn. Rosenborg venter fortsatt på sin første seier etter å ha spilt uavgjort mot KBK og tapt for Molde. Dermed koker det greit i Trondheim for tiden, særlig blant godt vante supportere. 

Selv om det er et lag med full pott og et lag som har trøblet er det ikke en klar favoritt i denne kampen. Grunnen er enkel: Glimt har en fryktelig statistikk i Trondheim. Men heldigvis er all statistikk til for å motbevises. 

To ganger i Eliteserien har Glimt tatt alle tre poengene i Trondheim. Det skjedde senest i 2008. Det er en kamp det fortsatt snakkes om i Bodø. Glimts Trond Olsen sendte medaljejagende Rosenborg langt ned på tabellen etter et historisk hat-trick. 

Glimt og Rosenborg har møttes 23 ganger til Eliteseriekamp på Lerkendal. Rosenborg har vunnet 17 av dem. Vi husker tilbake til en viktig medaljekamp i fjor hvor Glimt kunne sikre seg edelt metall med seier, mens Rosenborg nærmest måtte vinne for å ha sjans til å ta sølv. To scoringer av Jens Petter Hauge sørget for at Glimt ledet oppgjøret 2-1 til pause. Men et straffespark og et langskudd i sluttminuttene sørget for RBK-seier. 

Utklassing på Aspmyra og tabelltopp

Som nevnt, Bodø/Glimt topper tabellen i Eliteserien, og sånn sett må nesten de helgule forvente å bli omtalt som favoritter. Etter en overbevisende 4-2-seier mot regjerende norgesmester Viking i første serierunde var det det tapende cupfinalist, Haugesund som ventet Glimt i runde nummer to. 

Til pause hadde Glimt allerede feid vekk all tvil og ledet komfortabelt 3-0 etter scoringer av Patrick Berg og Kasper Junker. Junker noterte seg for sitt tredje mål allerede et par minutter inn i andre omgang og Glimt ga seg ikke før det sto hele 6-1 på måltavla på Aspmyra. 

Det gjør Glimt til serieleder i ensom majestet. Naturlig nok har både Molde (Rosenborgs overmenn) og Brann (også slått Viking og Haugesund) også seks poeng, men de når ikke Glimts målforskjell til knærne. Ti mål på to kamper. Glimt er i superform, og det skal Rosenborg merke. 

RBK startet sesongen med ett poeng på hjemmebane mot Kristiansund. Ikke godt nok for bortskjemte trøndere, og dermed var det knyttet stor spenning til rivaloppgjøret mot gullkandidat, Molde. Det gikk ikke veien for RBK, som tapte 0-1. Men på torsdag er det nye sjanser for både Glimt og RBK. En kamp der Rosenborg har mest å tape.

Husk at kampen vises på Fram Kino.
 

Annonse fra Eliteserien: