Adrian Skindlo.

Seier til Bodø/Glimt 2 mot Melbo

Søndag spilte Bodø/Glimt 2 i Norsk Tipping-ligaen og vant 2-1 over Melbo, med en ny vri.

Annonse:

- Vi prøvde noe nytt, som ikke var helt planlagt, forteller trener Tom Dent etter seieren mot Melbo hjemme i Nordlandshallen. 

- Jeg gikk bort i fra Glimt-modellen. Glimt spiller 4-3-3, men på grunn av troppens status med sykdommer og skader, valgte vi å endre formasjonen til 3-5-2, forteller Dent. 

Grunnen var at laget hadde flere midstoppere tilgjengelig enn andre spillere.

-Tanken slo meg klokken fire på lørdag, og vi hadde ikke tid til å trene på formasjonen. Vi gamblet på at det skulle gå bra, og spillerne tok utfordringen på strak arm, fortsetter treneren. 

Kampen gikk veien for Glimt, som ledet både 1-0 og 2-0, før Melbo scoret i de siste minuttene. 

- I første omgang hadde vi veldig god kontroll, både defensivt og offensivt. Speisielt siden vi aldri har spilt i den formasjonen før. Vi hadde noen sjanser, og fikk en straffe som vi scorer på. Vi forventet at Melbo skulle komme ut  i andre omgang å ha litt mer kontroll, siden de da hadde skjønt at vi ikke spilte vårt vanlige 4-3-3. De presset oss hardere og kom nærmere mål, men vi scoret et veldig fint mål av Mads Halsøy. Vi blir etter hvert slitne og hadde ikke så mange innbyttere å ta av. De som kom inn var heller ikke helt friske, så det var noen ganske tunge bein utpå banen til slutt, forteller Dent. 

Med 2-1 holdt, og Bodø/Glimt 2 tok med seg enda tre poeng i Norsk Tipping-ligaen. Dent var veldig stolt av guttene etter kampen.

- Halvparten av guttene var ikke friske og den andre halvparten var ikke i form, men de gav alt. De tok utfordringen med en ny formasjon på strak arm og jeg mener vi vant fortjent. I første omgang var vi best, mens det i andre omgang var ganske jevnt, så det kunne også ha blitt uavgjort, men vi holdt ledelsen, avslutter treneren. 

Om én uke er det "Slaget om Nord-Norge" i Norsk Tipping-ligaen, da reiser Bodø/Glimt nordover for å spille kamp mot Tromsø.

Se kamphøydepunktene her!
Film: Avisa Nordland


Annonse fra Eliteserien: