Seiersherre på Åråsen for første gang på 25 år – Botheim matchvinner

Glimt har vunnet på Åråsen for første gang siden 1996. Erik Botheim ble matchvinner.

Annonse:

Etter en ganske jevnspilt og tett første omgang tok Glimt fullstendig over kampen i andre omgang. Til tross for overtaket tok det lang tid før de, for anledningen helblå klarte å avgjøre kampen. 

Patrick Berg fikk også muligheten fra krittmerket uten at det førte til ledelse for Glimt da LSK-keeperen mesterlig reddet straffen.

Cirka ti minutter før slutt kom imidlertid avgjørelsen. Et innlegg fra Hugo Vetlesen fant veien til Erik Botheim. Glimts toppscorer tar ned ballen og rapper til. Ballen smetter rett i krysset. 

– Jeg lærte i forrige kamp at det er ledig i krysset så jeg kjørte den igjen, sa Botheim til Eurosport like etter kampslutt. 

Det ble ikke flere mål og for første gang siden 1996 har Glimt tatt tre poeng på bortebane mot Lillestrøm. 

– Det var viktig. Lillestrøm har vært meget gode i år og det er beintøft å komme hit. 

– Er det fortjent seier?

 – Om det er fortjent, ja? Vi spiller en veldig god kamp, vi er gode og det er sterkt av oss å ha så mye energi etter kampen på torsdag, avslutter han. 

– Vanskelig arena

Seieren var Glimts første siden juni i Eliteserien. Og det gjorde Kjetil Knutsen godt fornøyd etter kampen. 

– Utrolig fornøyd med prestasjonen. Det er ikke sånn at vi er suveren, men vi har kontroll på kampen. Det er vårt DNA. Vi tør å holde ballen. Vi kan nok skape mer, men dette er en solid prestasjon, sier treneren til samme TV-kanal. 

Som nevnt er det ikke ofte Glimt vinner på Åråsen. Dermed smakte kanskje seieren ekstra godt i kveld. 

– Fantastisk. Det er ikke mange i Glimt som har vunnet her. Det er en vanskelig arena for Glimt historisk sett, sier han og hinter til at det er 25 år siden sist Glimt og lagets supportere kunne reise fornøyde hjem fra Åråsen sist. 

Neste kamp for Glimt er førstkommende torsdag, i den litauske hovedstaden når det spilles om gruppespill til Europa. 

 

Annonse fra Eliteserien: