Seiersrekken ble brudt mot Arsenal: – Utrolig stolt

Det ble ikke noen seiersfest for Glimt mot den engelske serielederen, men Glimt kan gå av Aspmyra med hevet hodet.

Annonse:

Et litt uheldig mål i mot i første omgang ble det som sørget for Glimts første tap på Aspmyra i europeisk sammenheng siden 7. juli i fjor. Siden den gang har det blitt spilt 14 kamper på Aspmyra, og Glimt har vunnet samtlige. 

Valur, Pristhina, Zalgiris, Zorya, Roma, CSKA Sofia, Celtic, AZ Alkmaar, Roma, Klaksvík, Linfield, Zalgiris, Dinamo Zagreb og Zürich. Det er en unik rekke, som det er lov å være stolt av. 

Det skulle altså en engelsk serieleder til for å stagge Glimt på Aspmyra. Arsenal vant 1-0, til tross for en voldsom énveiskjøring i andre omgang. Glimt presset på for utlikning, men kom aldri i mål. Men det skal sies at Glimt hadde flere store muligheter til å få sin scoring. 

– Vi må skryte av keeperen deres, sier Kjetil Knutsen etter kampen. 

– Det er noen ekstremt gode redninger. 

Stolt trener tross tap

Knutsen var i godt humør på kveldens pressekonferanse, selv om de helgule sto igjen uten poeng. 

– Jeg er utrolig stolt av kampen vi spiller. Vi spiller en jevn kamp mot et topp internasjonalt lag. Vi holder et nivå som viser at vi har tatt læring fra forrige kamp. Vi får dårlig betalt i dag, men en veldig bra prestasjon i dag. 

Spesielt at Glimt aldri slutter å være seg selv gjør treneren stolt.

 – Det er en fantastisk kamp mellom to gode lag. Vi utfordrer de ved å være Bodø/Glimt. Det synes jeg vitner om mot og at vi har en god retning. 

_DSC6467.JPG
Ola Solbakken og Kjetil Knutsen etter tapet for Arsenal på et elektrisk Aspmyra. Foto: Kent Even Grundstad

Han trekker også frem at intensiteten var noe Glimt har jobbet med fra det forrige oppgjøret. 

– Vi hadde den ikke inne, så vi trengte en kamp for å knekke den koden. 

Ellevill stemning

De snaut åtte tusen som møtte opp på Aspmyra denne torsdagskvelden fikk kanskje ikke så mye å juble for, men for en elektrisk stemning de lagde. Det er tydelig at det var mange som var i godt humør, og på et tidspunkt sto nærmest hele stadion og hoppet taktfast. 

– Det var 57 tusen i London forrige uke, og åtte tusen her. Jeg synes faktisk stemninga her kan sammenliknes med det vi så i London. Fansen våre er utrolig viktige for oss. De har lagt ned en sinnsyk jobb, skryter treneren. 

Men det er ikke bare Knutsen som skryter. Hjemmelaget høstet også mye skryt av gjestenes trener, og Knutsen ble konfrontert med skrytet på pressekonferansen. 

– Engelskmenn er hyggelige og flinke til å rose andre, så det tar vi til oss. I dag er vi konkurransedyktige og vel så det. Men det er mye likhet mellom lagene. Jeg er begeistret for måten de spiller fotball på, og han er begeistret for måten vi spiller fotball på. 

Se hele pressekonferansen etter kampen her: 

Annonse fra Eliteserien: