Sen straffescoring, sikret 3 poeng

Ola Solbakken scoret på den avgjørende straffen i det 86. minutt, og sikret med det en viktig seier i gullkampen.

Annonse:

Hjemmelaget tok tidlig tak i kampen, og hadde mye ball innledningsvis mot et lavtliggende bortelag. Etter 10 minutters tid kom Glimt til sin første sjanse. Morten Konradsen fyrte av fra 18 meters hold, men bortelagets sisteskanse var med på notene.

I det 13 minutt kom den forløsende 1-0 scoringa. Hjemmelaget broderte seg på klassisk vis gjennom et lavt bortelag, hvor Konradsen slo en fin pasning til Bjørkan, som la et perfekt innlegg til gultrøyenes toppscorer Erik Botheim, som enkelt kunne bredside inn 1-0.

Etter scoringa fikk bortelaget låne ballen i større grad, og var det førende laget i perioder. Til tross for det skapte blåtrøyene ikke all verden.

Rett før pause oppstid det en spesiell situasjon hvor nordlendingene ropte på straffe. Pellegrino slo en stikker mot Bjørkan, som ble felt av en utrusende Anders Kristiansen. Reprisene viste at hjemmelaget hadde god grunn til å føle seg snytt.

Starten av andre omgang bølget fram og tilbake. 5 minutter inn i omgangen fikk Sarpsborg brutt etter en Glimt-corner. Det endte opp med at Saletros kom alene med Haikin, hvor sisteskansen reddet på glimrende vis.

Bare minutter etter det denne gigamuligheten kom Botheim seg til skudd i feltet, som han dessverre satte til side for mål.

I det vi passerte timen spilt kom Sarpsborg seg til en halvsjanse, uten at Haikin ble satt på prøve.

I det 70. minutt ble det mildt sagt kaos i Glimt-feltet etter et hjørnespark. Etter mye klabb og babb fikk et Glimt-bein heldigvis klarert.

Sarpsborg var absolutt med i kampen, og 10 minutter før slutt skjedde som ikke skulle skje. En sarpsborgspiller får løpt seg fri i feltet, og stanget inn utligningen for østfoldingene.

Så, fem minutter før slutt peker dommer på straffemerket. En Sarpsborg-forsvarer feller innbytter Vetlesen. Botheim er uselvisk og gir straffen til Solbakken. Etter noen febrilske forsøk fra Sarpsborg-keeper på å psyke ut trønderen er han iskald og setter inn 2-1. Den scoringa kan vise seg å bli meget viktig