Ser fordeler mot Legia: – Det må vi utnytte

Kjetil Knutsen mener Glimt har en stor fordel i kveldens kamp

Annonse:

I kveld skjer det. Dagen vi har venta lenge på. Glimt skal forsøke å kvalifisere seg til Champions League. Første hinder er Legia Warszawa fra Polen. 

Det første oppgjøret mellom lagene går på Aspmyra i kveld, før returoppgjøret er i Warszawa om nøyaktig én uke. Kjetil Knutsen gleder seg til kamp.

– Jeg har ingen nerver. Jeg gleder meg og spillerne gleder seg. Vi forbereder oss godt og skal gjøre det vi kan for å bli kjent med en motstander som har gjemt seg vekk og stengt kamper, sier Knutsen dagen før den viktige kampen.

– Vi skal være oss selv

Selv om man som fotballtrener er nødt til å få oversikt over motstanderen er fokuset til Knutsen som alltid på seg selv og det Bodø/Glimt kan gjøre noe med. 

– Vi begynner å få et bra bilde av Legia nå, men vi skal gjøre det vi kan for å få den riktige energien og trøkken inn mot kampen. Da blir det en vanlig Bodø/Glimt-tilnærming. Vi skal være oss selv og være offensive. Vi må se muligheter selv i en europeisk kontekst. 

Glimt trening - H.Kjollmoen 20210706 0247.jpg
Kjetil Knutsen legger de siste føringene på siste trening før kvalifiseringen. Foto: Håkon Kjøllmoen

Nettopp det med å være seg selv i en europeisk kontekst lykkes Glimt veldig godt med i fjor da de helgule var relativt nært å slå ut stormakten AC Milan i Europa League.

– Vi merket tydelig i Milan at vi møtte et godt lag, det gjør vi med Legia også. Men det er noe med at de ikke er i sesong, sier Knutsen og avslører kanskje noe av kampplanen;

– Å håndtere høy intensitet i 90 minutter er vanskeligere når man ikke er i sesong. Det er en stor fordel vi må prøve å utnytte. 

Offensiv lag med defensive kvaliteter

På de siste syv kampene i den hjemlige ligaen, som ble avsluttet i midten av mai, scoret Legia kun tre mål. De slapp heller ikke inn mål i den samme perioden, noe som gjør at man tenker at dette er et defensivt lag.

– Det er litt overraskende, for det er egentlig et offensivt lag. Jeg tror likevel de kommer med en tydelig plan hit, og vi er et angrepslag. Derfor blir det spennende å se om vi er dyktige nok til å bryte de ned og hissige nok i gjenvinningen. 

For Glimt sin del at det også gått litt tråere i de siste kampene. Kun én seier på de siste fem forsøkene lover ikke akkurat mestertakter fra den regjerende seriemesteren. 

– Det tar litt tid når vi får sentrale spillere ut, men vi er flinke til å snu oss rundt og gjøre det beste ut av hver situasjon. Vi må akseptere at de som kommer inn bruker litt tid. Noen spillere ute av posisjon, men de fleste er i vante roller, sier Knutsen og legger til;

– Vi har funnet retningen vår og skal gjøre det vanskelig for Legia. 

Annonse fra Eliteserien: