Serielederne klare for kamp mot Godset

Eliteserie-kampene kommer rekande på ei fjøl for tiden, og i kveld er det nok en gang klart for kamp i Bodø. Her er alt du trenger å vite før oppgjøret mot Godset

I kveld tar Bodø/Glimt imot Strømsgodset til den 14. serierunden i årets åttende kamp. Forvirrende? Ja, det er forståelig. Grunnen er egentlig ganske enkel. Kampen mellom Glimt og Godset er egentlig satt opp som runde 14, men er flyttet frem på grunn av Glimts deltakelse i Champions League.

Dermed blir det to hjemmekamper på fire dager for de helgule, som etter en oppskriftsmessig og solid 2-0-seier mot Mjøndalen igjen topper tabellen.

Tilbake på vinnersporet

Etter det forsmedelige tapet for Odd i Skien i runde 6 ble det endelig en opptur for Glimt sist søndag. Spillere, og klubben forøvrig la i dagene i forveien for alvor vekk 2020-sesongen. Mange rundt har sammenliknet årets lag med fjorårets lag, men nå ønsket Kjetil Knutsen og spillergruppa og heller fokusere på å sammenlikne seg med forrige kamps prestasjoner.

Og det ga full uttelling. Etter kampen var det bare blide og letta fjes i intervjusonen på Aspmyra.

– Vi får hele tiden høre fra omgivelsene og media at vi ikke lever opp til det vi leverte i fjor. Vi kan ikke tenke det samme selv for da får vi flere dårlige enn gode dager. Da blir det tungt å holde på med dette. Vi må være glade gutter og fornøyd med oss selv når vi gir alt, sa Kjetil Knutsen etter kampen mot Mjøndalen.

Og det var god grunn til å være fornøyd med seg selv, med både prestasjon og resultat på søndag. Glimt hadde ballen stort sett hele kampen, og alt foregikk på den ene siden av banen. Presspillet fungerte og ga uttelling til slutt.

Ulrik Saltnes og Sondre Sørli ble kampens store spillere. Førstnevnte slo to nydelige målgivende pasninger til sistnevnte som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Dermed topper Glimt igjen tabellen med 16 poeng etter at diverse andre lag har fått låne den de siste ukene. Glimt står med 5-1-1 og 13-4 i målforskjell. Se hele tabellen nederst i saken.

Nå venter et annet lag fra tidligere Buskerud. Naborivalene fra Drammen kommer nordover.

Stinne av selvtillit

Det var mange som tippet Strømsgodset helt nederst i årets Eliteserie. Drammenserne har kjempet i bunnen flere år på rad, og med mye utenomsportslig fokus og en alvorlig skade på storscoreren Lars Jørgen Salvesen mente mange at i år kommer Godset til å slite.

Selv om det enda er tidlig (og ikke minst jevnt) ser kveldens bortelag ut til å ha gjort nettopp det motsatte. Etter fem spilte kamper står de mørkeblå med to seire og to tap. Det gir syv poeng og en foreløpig 8. plass i ligaen.

Strømsgodset har også gjort noe serielederne fra Bodø ikke har maktet å gjøre i år, nemlig å slå Rosenborg på hjemmebane. Forrige helg fikk Godset en skikkelig opptur da de snudde oppgjøret mot stormakten RBK hjemme på Marienlyst.

Gjestene fra Trondheim kom tidlig i ledelsen, men med en scoring i det 62. minutt og vinnermålet i det 86. minutt snudde hjemmelaget kampen på eksemplarisk vis. Statistikken viser også at Godset hadde mest ball, flest sjanser og flest skudd på mål. Det er med andre ord et Godset-lag som kommer med ny selvtillit og gode opplevelser til "Myra".

Slik gikk det sist

Bodø/Glimt og Strømsgodset har møttes mange ganger opp igjennom årene. Den aller mest ikoniske kampen mellom lagene er naturligvis cupfinalen i 1993. En kamp det har vært skrevet om i snart 30 år, så vi spoler heller tiden et drøyt halvår tilbake i tid. Til en like ikonisk fotballkamp.

For hvem har vel glemt da Bodø/Glimt i fjor sikret sitt aller første seriegull på Marienlyst i Drammen. Med Patrick Berg og Marius Lode i karantene på et hotell i Oslo, gikk et heltent, helgult maskineri i hundre ut av startblokkene.

Allerede etter 12 minutter hadde de to danskene på topp ordnet hvert sitt mål og Glimt vant Eliteserien fem runder før slutt. Kjenner du gåsehuden reise seg? La oss nyte høydepunktene fra kampen nedenfor:

Også i det motsatte oppgjøret i Bodø trakk Glimt det lengste strået, men fikk knallhard konkurranse av et godt organisert Strømsgodset-lag. Philip Zinckernagel ga Glimt ledelsen etter 12 minutter, før Moses utliknet minuttet senere. Så førte et selvmål Glimt tilbake i ledelsen, før Godset utliknet i det 66. minutt.

Ett minutt senere var Jens Petter Hauge på rett plass og sikret Glimt alle tre poengene:

For statistikknerdene

I Eliteserien har lagene møttes 28 ganger, og det Bodø/Glimt som har overtaket. Av 28 oppgjør har Glimt vunnet 16 kamper, mens Godset har vunnet syv. De resterende fem kampene har endt i poengdeling.

På Aspmyra har Bodø/Glimt bare tapt to ganger for drammenserne. Det skjedde i 2014 og 2015, mens ni kamper har endt i Glimt-seier. Faktisk har ikke Bodø/Glimt tapt for Strømsgodset siden 2018, da Godset vant hele 4-0 i kampen på Marienlyst.

Det scores en del mål når disse lagene møtes. På 28 kamper er målforskjellen 57-48 i Glimts favør, og vi håper og tror det blir pyntet ytterligere på i kveld.