Fredrik André Bjørkan under kampen mot Rosenborg på Aspmyra 20109.

Seriemesterne på hjemmebane

For en uke siden var seriemesterskapet sikret, i dag hylles de helgule på hjemmebane.

Det er to av de mestvinnende klubbene i norsk fotball som møtes til dyst i den 26. serierunden i Eliteserien i kveld. Bodø/Glimt sikret sist søndag sitt første seriemesterskap, det 12. gullet i klubbens historie.

I dag klappes de helgule heltene inn på Aspmyra av Norges mestvinnende klubben i historien. For det er fortsatt et godt stykke igjen for Bodø/Glimt før medaljeskapet på Aspmyra kan måle seg med det de har på Lerkendal. Men Glimt er i gang, og i kveld er nordlendingene favoritter.

Gullfest i Drammen

Det er nok ingen som synes Glimts kamp mot Strømsgodset forrige søndag var årets mest underholdende kamp, men det betyr lite når resultatet gikk Glimts vei. Først kranglet Kasper Junker ballen i mål, før hans landsmann, Philip Zinckernagel doblet ledelsen like etterpå med et lekkert skudd.

Godset reduserte én gang, men det holdt ikke til å hindre Glimt fra å ta sin 22. seier i år og med det sikre seriemesterskapet fem runder før slutt.

Kveldens motstandere

Rosenborg skulle nok helst sett at det var de som fikk feire seriegull denne uken, men sånn ble det ikke for forhåndsfavoritten. Faktisk har det vært lite å feire i det hele tatt for trønderne den siste uka.

Kampen mot Brann ble nemlig alt annet enn en hyggelig opplevelse for RBK. Brann ledet kampen 3-0 tidlig i første omgang, og med bare to scoringer fra RBK i den siste omgangen endte det med seier til bergenserne.

Dermed er det 23 poeng som skiller de to lagene før kveldens toppkamp. Rosenborg ligger på fjerdeplass med 45 poeng, mens Glimt som nevnt topper ligaen med sine 68 poeng.

Med seier i dag vil Glimt tangere poengrekorden i Eliteserien, som Molde har fra 2014, og Glimt vil i samme slengen ta rekorden i antall seire i en og samme sesong.