Sery Larsen blir Glimt-spiller: – Jeg var aldri i tvil

Ny, dansk midtstopper klar for Bodø/Glimt.

Annonse:

Japhet Sery Larsen signerte tirsdag kveld en kontrakt for Bodø/Glimt som strekker seg ut 2025-sesongen. Dermed blir han den femte spilleren som knytter seg til Glimt i 2022. 

– Det føles veldig bra. De siste dagene har vært veldig travle og hektiske, så at alt når er klart er jeg veldig fornøyd med, sier han i sitt første intervju som Glimt-spiller. 

Glimt er en klubb han har hørt mye positivt om, så at han nå skal representere klubben er han svært glad for. 

– Jeg er stolt for å ha fått denne muligheten. Det er nok den klubben i Norge jeg hadde mest lyst til å dra til, så når muligheten kom var jeg aldri i tvil. 

Sery Larsen prøver sin nye drakt.jpg
Japhet Sery Larsen ikledde seg Glimt-drakta for første gang i går kveld. Foto: Niklas Aune Johnsen

Snakket med Moberg

Sery Larsen er dansk og kommer til Bodø/Glimt fra Brann, som rykket ned forrige sesong. Dansken kom til Brann i sommervinduet og var aldri med å tape en kamp i Brann-trøya. I løpet av høsten spilte han syv kamper og scoret ett mål for bergenserne. Han var ute etter en operasjon i deler av høstsesongen. 

Tirsdag var en lang dag for vår nye danske venn, og ble avsluttet med intervjuer med pressen. Foto: Niklas Aune Johnsen
Tirsdag var en lang dag for vår nye danske venn, og ble avsluttet med intervjuer med pressen. Foto: Niklas Aune Johnsen

Bodø/Glimt er nok ikke klubben det skrives mest om i Danmark, men likevel har han fått med seg litt om hva som foregår i Bodø for tiden. 

– Jeg vet at det er veldig dyktig fotballklubb som har utviklet seg mye de seneste årene. De har vunnet to seriegull på rad og spiller i europeisk fotball, så det er en klubb i fremgang og en klubb som gjør mye riktig. Jeg har hørt mye om klubben gjennom danske medier etter at Kasper Junker og Philip Zinckernagel var her. Så jeg har bare hørt positivt om klubben. 

–  Har du snakket med de før overgangen hit?

– Nei, jeg har bare snakket med Moberg som jeg fikk noen dager med i Gran Canaria, men han er den eneste jeg har snakket med om Glimt. 

Minner om en Glimt-stopper

Den 21 år gamle midtstopperen har allerede vært innom en god del klubber i sin unge fotballkarriere, men på seniornivå var det Midtjylland som hentet han først. Deretter gikk turen til Bergen. 

I 2019/2020-sesongen var han lånt ut til engelske Brentford, uten at han spilte noen kamper for A-laget til det daværende Championsship-laget. Sery Larsen har representert Danmarks U-lag hele veien fra U16 til U21. 

Sery Larsen i intervju med Avisa Nordland.jpg
Japhet Sery Larsen er Gliimts nyeste tilskudd. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Jeg vil si jeg er en spillende midtstopper og liker å styre og stå høyt i banen. Det var mange i Brann som sa at jeg minnet om sånn Glimt-stopperne spiller, så jeg har sett Glimt spill. Jeg så kampene mot Roma, blant annet og er veldig imponert over måten Glimt sine stoppere spiller på. 

Bodø/Glimt ønsker Japhet Sery Larsen hjertelig velkommen til Bodø/Glimt og gleder oss til å bli bedre kjent med vår nye danske dreng. 

PS! I løpet av dagen kommer vi til å publisere et lengre video- og podkast-intervju med Sery Larsen i våre kanaler. Følg med der du hører podkast og i vår YouTube-kanal. 

PS2! I 2021 scoret Sery Larsen ett mål i Eliteserien. Det kom mot Tromsø på Alfheim og du kan se scoringen i videovinduet nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: