Stig Johansen har signert fire nye år med klubben som trenerutvikler.

Signert som trenerutvikler

Stig Johansen har signert fire nye år som trenerutvikler i Bodø/Glimt.

Annonse:

- Vi er glade for å kunne annonsere at Stig fortsetter sitt lange engasjement her i klubben. Det er en viktig rolle han får, i å forsikre at våre trenere blir utviklet slik som våre spillere blir utviklet. Med Stigs historie og kjennskap til spillet i både Norge og ute i Europa er dette kanskje Akademiets viktigste signering denne vinteren, forteller Akademiets leder Gregg Broughton. 

Hovedpersonen selv er veldig fornøyd med å kunne fortsette jobben i Bodø/Glimt. 

- Det er utrolig godt å vite at man skal få lov til å jobbe i en sånn klubb som Bodø/Glimt i fire år til. Jeg har jobbet på mange kontrakter siden jeg kom til klubben i 1994, men dette er  den lengste jeg har signert både som spiller og trener. Fire år gir meg og klubben tid til å bli gode i det vi skal gjøre med å utvikle trenere. Spesielt i Akademiet, men også i andre samarbeidsklubber rundt i Nordland, sier han.  

Fortsetter arbeidet

Johansen har hatt stilling som trenerutvikler i to år allerede, og var den første i Norge som ble ansatt som akkurat trenerutvikler. 

- Vi har sammen med Norsk Toppfotball jobbet oss frem for å finne måten å jobbe på. Jeg føler meg ganske sikker på at jeg kan gjøre en god jobb inn mot våre trenere, så de igjen kan gjøre en god jobb inn mot spillerne. Det er viktig at trenerene får utviklingsmål og at de får en person som er der for de, på gode og dårlige dager. Som kan pushe de, og støtte de. Det handler om at trenerene skal bli gode lærere for ungene, og jeg må bli en god lærer for trenerene, sier Johansen. 

Stig Johansen er klar for fire nye år for klubben!
Stig Johansen er klar for fire nye år for klubben!

Føler du dette er en jobb for deg? 

- Ja, jeg begynner å dra på årene og har vært med lenge. Både som spiller og som trener. Det er noe med å ha levd, og erfaringsbasert læring er ofte den tyngste og beste læringa. Du kan gjerne se mye fotball og lese mye teori, men det er noe annet å ha levd det. Det viktigste jeg føler jeg kan bidra med er den profesjonaliteten inn i et fotballyrket, fortsetter Johansen. 

- Jeg har arbeidet i fotballen i mange år og det er det jeg må bruke nå som jeg ikke kan spille fotball. Jeg synes det er godt å bidra på den måten, jeg er veldig heldig.

Johansen mener det viktigste en trener kan gjøre er å være tilstede og ha energi. 

- Når du møter 20 unger, så må du være uthvilt, du må være forberedt, du må ha spist og sovet nok. Hvis ikke merker ungene det, og da er de timene du har sammen med de ødelagt. Trenere må ha empati og forståelse for hvor ungene er når det kommer til alder, modenhet, familieforhold og skolegang. En forståelse for hvert enkelt individ er viktig. Vi driver med spillerutvikling, ikke så mye lagutvikling. Det sier seg selv at vi må utvikle laget, men det er individet som til slutt havner på A-laget til Glimt, i Brighton eller i Rosenborg, avslutter han.   

Akademiet forbereder neste år

Akademiet er allerede godt i gang med planleggingen av sesongen 2019. FK Bodø/Glimt har som en av sine overordnede målsetninger å gi Nordlendinger muligheten til å spille i Eliteserien for FK Bodø/Glimt. Som et ledd i både målsetning og arbeidet som gjøres i akademiet jobbes det nå med hospiteringsplaner og kampplattformer for gutter 12-19 år. Spillere fra totalt 31 klubber i Nordland-, og Hålogaland fotballkrets får tilbud om å være med på trening og/eller kamper i regi av FK Bodø/Glimt i 2019.

- Vi ser frem til et spennende sportslig år for spillere i hele regionen, forteller spillerutvikler i Akademiet, Eirik Kolstad.

Annonse fra Eliteserien: