Sigurjonsson klar for Glimt

Oliver Sigurjónson ble tirsdag ettermiddag klar for Bodø/Glimt. Islendingen binder seg til klubben for 3 år.

I midten av forrige uke ble det kjent at Glimt og den islandske klubben Breidablikk var enige om en overgang for Oliver Sigurjónsson. Tirsdag ettermiddag bestod han den medisinske testen og forhandlet frem sin personlige avtale med klubben. 

Midtbanespilleren har to landskamper for Island og har spilt store deler av sin karriere i laget fra Kópavogur, Breiðablik.

- Supert! Det er et godt steg for meg å komme hit. Jeg vil utvikle meg selv som spiller og være med på å utviklet det nye laget mitt. Jeg er veldig glad nå, sier Sigurjonsson.  

Sigurjónsson ankom Bodø mandag kveld og har ikke rukket å se stort av sin nye hjemby. I fjor voktet den islandske landslagskeeperen Hannes Thor Halldorson buret for Bodø/Glimt. Sigurjónsson har snakket med keeperhelten fra EM 2016 om Glimt. 

- Jeg snakket med Hannes og han sa at stadion var fin og at det var en rolig by. Han snakket om "kaffegjengen" som er gamle spillere som spiser lunsj på Aspmyra hver dag. Han sa det var gode folk. Ellers har jeg hørt at det er høy intensitet på trening, sier han og rekker også å skryte litt av ungdomsavdelingen i klubben. 

- De solgte nettopp Normann til Premier League og jeg vet det er en veldig god ungdomsavdeling her, akkurat som hjemme i Breidablikk. 

Selv beskriver han seg som en duellsterk spiller.

- Jeg leser spillet godt og jeg har en god pasningsfot. Jeg liker å snakke med spillerne rundt meg og går inn i hver enste duell for å vinne den. 

Sigurjónsson singerte som 16-åring for danske AGF, før han returnerte til Breiðablik for å ta fatt på sin seniorkarriere i 2014. Nå venter et eventyr i Bodø og OBOS-ligaleder, Glimt. 

- Jeg vil rykke opp med laget og stabilisere laget i vår øverste liga. Jeg vil være den beste midtbanespilleren i Glimt etter disse årene. Vi skal vinne kamper og jeg skal være en del av laget. 

Han har flere kamper for aldersbestemte landslag for Island og på klubbnivå har han fem mål på rundt 60 kamper. For Breiðablik har han også både kamper og scoringer i kvalifiseringen til Europa League.

- Jeg gleder meg til å spille her og gjøre mitt aller beste. Denne byen skal ha et lag i Eliteserien, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: