Sikret sølv i snøværet: – Blir en artig avslutning

Det ble nok en snøballkrig mot Lillestrøm da Glimt sikret medalje i Eliteserien for tredje år på rad.

Annonse:

Selv om det enda ikke er avgjort hvem som havner øverst på tabellen i årets Eliteserie er det lenger ingen tvil om at Bodø/Glimt skal spille i Europa også i 2022. Med en solid 2-0-seier mot Lillestrøm på Aspmyra sikret nemlig Glimt sølvmedalje i serien. 

– Jeg samler ikke på sølv, men vi ligger godt an. Vi må ha samme fokus helt inn for å nå målet, sier målscorer Erik Botheim etter kampen. 

Han sto for kampens andre scoring like før pause etter at Sondre Brunstad Fet ga Glimt ledelsen etter halvtimen. 

– Lode gir meg beskjed to minutter tidligere om at jeg må vise meg mer. Vi har trent på det der på trening, og da blir det scoring, sier han selvsikkert. 

– Mange kule kamper

Med fem kamper igjen av 2021-sesongen begynner det å dra seg mot slutten av en lang sesong. Det er fem uhyre viktige kamper, både i hjemlig liga og Europa på for Glimt. Det vipper ikke Botheim av pinnen. 

– Vi har mange kule kamper fremover. Det blir veldig kult med Europa på torsdag. Resten av sesongen blir klasse, svarer Botheim og får støtte av kaptein Patrick Berg. 

– Den siste hjemmekampen vi har i Europa denne sesongen. Jeg håper virkelig at det blir full trøkk og fulle tribuner til tross for minusgradene som er meldt. Jeg håper virkelig at folk kommer på kamp og støtter oss. Man skal ikke ta det for gitt at vi spiller i Europa.

Se intervjuet med Botheim her: 

Berg var endelig tilbake fra start etter å ha vært ute en måneds tid med en kneskade som oppsto i kampen mot Godset i Drammen tidligere i høst. 

– Det var helt fantastisk! Det var et godt trykk og det føltes bra å være tilbake. Jeg kjente fort at det er bedre å spille fotball enn å se på fotball, flirer bodøværingen. 

Snøkaos mot LSK

Glimt-supporterne med god hukommelse husker nok tilbake til første serierunde i 2018 da Lillestrøm var på besøk i en underholdende snøkamp. Nok en gang måtte kampen mellom de to klubbene stoppes og avbrytes på grunn av tette snøbyger. 

DSC_8883 (1).JPG
Måkepause: Hobber Nilsen sendte spillerne i garderoben mens banen ble brøyta. Foto: Kent Even Grundstad

Etter 51 minutter sendte nemlig dommer Ola Hobber Nilsen spillerne i garderoben og ikke før 23 minutter senere kunne spillet starte opp igjen. Glimt kom aldri helt opp på samme nivå igjen, men Berg føler ikke at laget lot seg prege av den ufrivillige pausen. 

– Jeg følte ikke at det påvirket oss noen ting. Vi får ikke gjort noe med været så vi måtte bare komme oss inn og kjøre på igjen etter en ny oppvarming.

Men Botheim mener det gikk litt ut over eget fokus. 

– Ja, det blir jo litt rart med en sånn pause. Utfordringen er å holde fokus. Det var lurt at det ble en pause når det var så mye snø på banen, uansett, avslutter målscoreren. 

Se hele intervjuet med Berg her: 

Annonse fra Eliteserien: