Ulrik Saltnes i kampen mot Strømsgodset på Aspmyra.

Skadeoppdatering fra Aspmyra

Frank Rizzo, fysioterapeut/idrettsfysiolog i Bodø/Glimt gir oss en status på Martin Bjørnbak, Ulrik Saltnes og Endre Kupen.

Annonse:

Både Bjørnbak, Saltnes og Kupen har vært ute, men nå er de på vei tilbake til gressmatta på Aspmyra. Frank Rizzo jobber tett med spillerne som er skadet og vet hvordan det står til med de. 

Martin Bjørnbak

Martin Bjørnbak har slitt med en strekk i forside lår som han fikk for tre uker siden. Han er nå friskmeldt.

- Å komme seg fra en slik skade tar fire til fem uker, så han er nå friskmeldt før forventet tid, forteller Rizzo.

- Han har stått på og trent alternativt disse ukene. Han ble testet skikkelig av meg og Ørjan Nygård (fysisk trener) på torsdag. Testene gav bra resultat og nå gjelder det for Martin å komme tilbake i fotballform, fortsetter han.

Ulrik Saltnes

Ulrik Saltnes fikk seg en ordentlig trøkk i nyrene i forbindelse med trening forrige uke, og ble undersøkt på sykehuset.

- Der ble han klarert for trening og spill, men da smertene og smellen var så kraftige, valgte han i samråd med oss å stå over kampen mot Strømsgodset for å bli trenings- og kampklar til denne helgen. I løpet av uken har Ulrik gradvis økt treningsvolum og han er nå klar til å sloss om tre poeng mot Kristiansund, sier Rizzo. 

Endre Kupen

I mars skadet Endre Kupen seg på trening, og måtte ha en korsbåndsoperasjon.

- Han har levert en god innsats etter operasjonen, men han hadde dessverre ikke fått tilbake bevegelsen i kneet til ønsket nivå, forteller Rizzo. 

- Derfor valgte laglege Morten Søgård i samarbeid med Rosenborg-klinikken i Trondheim å fjerne arrvev som hindret Endre i å bevege kneet, fortsetter han. 

Kupen ble operert igjen på onsdag. 

- Nå når dette inngrepet er utført har vi i det medisinske støtteapparatet som mål å få han tilbake til det nivået han var før siste inngrep, slik at han kan ha som målsetning å starte 2019 frisk og rask. Korsbåndsskader er kompliserte saker og bør taes på alvor. Kvalitetsarbeid settes i fokus for kvantitet - uansett hvor lang tid det tar, avslutter Rizzo, 

Annonse fra Eliteserien: