Skryter av publikum: – De avgjør kampen i dag

Kjetil Knutsen var fra seg av begeistring for Aspmyra-publikummet i kveld.

Annonse:

Ikke siden 16. mai i 2018 har det vært flere tilskuere på Aspmyra enn det det var søndag kveld. Sarpsborg 08 møtte over 4417 bodøværinger på tribunen, til Kjetil Knutsens store begeistring. 

– Det var gledelig. En fantastisk ramme rundt kampen, og det setter vi umåtelig pris på, sier han etter kampslutt. 

Og ikke bare skryter han av publikum. Glimt-treneren gir like så greit de 4417 oppmøte æren for at Glimt trakk det lengste strået. 

– De var avgjørende i dag. Det er mye viktigere enn folk tror. Hadde det vært tomme tribuner i dag hadde vi ikke vunnet, sier han og forklarer at energien fra publikum smitter over på de helgule spillerne. 

– Ufattelig deilig

For Glimt startet best i kulden på Aspmyra søndag kveld. Erik Botheim fikk æren av å avslutte et nydelig Glimt-angrep rett i målet etter 13 minutter. I andre omgang avgjorde Ola Solbakken kampen fra straffemerket da han satte inn 2-1-scoringen. 

– Vi starter kampen bra, med mye energi og lukter på noe hele veien. Andre omgang er litt mer rotete. De to sentrale spillerne deres er gode og vi får ikke tak i dem. Jeg har en dårlig følelse like før de utlikner, sier Knutsen som like før scoringen forsøkte å rette kampbildet med to bytter. 

– Vi viser en mental styrke når vi scorer ett mål så kort tid før slutt. Sånne seire er ufattelig deilige, sier han og skryter av gjestenes kampplan. 

Ute av kamprytmen

De som tenker tilbake på forrige gang Glimt slet på hjemmebane husker kanskje 1-1-kampen mot Odd for noen uker siden. Også da kom Glimt rett fra en liten pause. Igjen i dag plagdes hjemmelaget med å få ting til å sitte på banen. 

– Vi kommer ut av kamprytmen. Kamper er viktige for oss. De pausene har vært litt hodebry over tid, sier Knutsen og fortsetter;

– Vi var bevisste på det på forhånd, men det blir vanskelig i dag også. Jeg føler likevel at prestasjonen vår er bedre mot Sarpsborg enn mot Odd, og det betyr at vi er på rett vei. 

Hør hva Glimt-treneren tenker før kampen mot Roma førstkommende torsdag. 

 

Annonse fra Eliteserien: