Skuffende uavgjort mot Brann: – Vi blir redde

Ulrik Saltnes og Glimt svevde høyt en periode, men kom ned på jorda på overtid.

Annonse:

Det ble litt av en følelsesladd berg- og dalbane på Aspmyra søndag kveld. Utgangspunktet var enkelt. Dersom Molde avga poeng hjemme mot Lillestrøm ville Glimt-seier være nok til seriegull for de helgule. 

Da LSK utliknet til 3-3 to minutter før slutt var Glimt i ledelsen 2-1 på Aspmyra, men så utliknet Brann. 

– Vi er redde i spillet vårt og har mista fokus. Da kan sånne ting skje. Det er kun vår egen feil, sier Ulrik Saltnes etter kampslutt i Bodø. 

Dermed blir festen utsatt for Bodø/Glimt, som nå trenger minst ett poeng i siste serierunde mot Mjøndalen for å bli seriemestere. 

Alt kan skje

Selv om nok mange, både spillere, trenere og supportere er skuffa etter 2-2 i kulden på Aspmyra er Glimt i et fantastisk utgangspunkt med én serierunde igjen å spille. Tre poeng og to plussmål foran Molde. Ett poeng er nok. 

– Vi er i en fantastisk posisjon og er veldig privilegerte som får være der vi er nå. Vi gleder oss til helgen, sier Saltnes. 

DSC_2672.JPG
Ulrik Saltnes var tilbake fra start og scoret Glimts 2-0-mål i andre omgang. Det holdt ikke helt inn. Foto: Kent Even Grundstad

Også Patrick Berg priser seg lykkelig over at det ikke er over riktig enda. 

– Det er godt at vi ikke er avhengige av andre enn oss selv. Jeg tenker i alle fall at det er en god posisjon å være i. Nå er det opp til oss og vår prestasjon å avgjøre hva som skjer videre. Det er veldig positivt, sier Berg. 

Men omstendighetene preget kampen i kveld. Og da ble det tøft for de helgule. 

– Det er en viktig kamp, så det er viktig å holde fokus. Det er litt av naturen i sport og i dag klarte vi det ikke. Det er en fin lærepenge å få, sier brønnøyværingen som også ble kåret til dagens Glimt-gutt. 

– Veldig skuffende

Patrick Berg er i likhet med sin kapteinskollega skuffet over at laget mistet fokuset på tampen og kampen som førte til at gullfesten ble spolert. 

– Det var veldig skuffende. Ikke resultatet, men det virker som vi blir preget av omgivelsene og det som skjer rundt oss. Vi har ikke fokus på oss selv. 

Glimt hadde mange store muligheter til å score flere mål i dag, men Glimt-gutta brant flere store sjanser. 

– Vi kommer til mange sjanser som vi normalt er rolige på og setter i mål, men i dag virket vi stressa. 

Saltnes var i dag tilbake til sin første kamp fra start siden skaden han pådro seg i Sofia i slutten av september. 

– Batteriet var helt tomt på slutten der, så det var ekstra tung med den mentale utladningen i tillegg. Men det var jævlig kult å være tilbake igjen, nå er det bare å gønne på. 

Annonse fra Eliteserien: