Skuffet etter 1-1: – Vi må like å stå i dritten

Det ble en skuffende forestilling på Aspmyra på søndag. Glimt maktet ikke å bryte ned Odd.

Annonse:

Til tross for at Ulrik Saltnes stanget Glimt i ledelsen rundt halvtimen spilt i Bodø ble det ikke tre poeng for hjemmelaget. Gjestene fra Skien hadde et langskudd på lur og sikret seg dermed uavgjort og ett poeng på Aspmyra. 

Utlikningen kom bare syv minutter etter at Hugo Vetlesen slo en nydelig ball inn mot Saltnes. Som så mange ganger før ruvet lysluggen fra Brønnøy på bakerste stolpe og stanget ballen i nettet. I mellomtiden hadde også nevnte Vetlesen en gedigen sjanse, da han skøyt på direkten i feltet. Ballen gikk rett på keeper. 

– Vi har en stor sjanse på 1-0. Hadde vi satt den hadde kampen var avgjort, mener Kjetil Knutsen etter kampen. I stedet ble det en frustrende aften. 

– Da legger de seg med alle elleve spillerne bak ballen og forsvarer seg til ett poeng. 

– Energinivået er skuffende

Det ble en våt og sur kveld på Aspmyra, og litt surt var det også at det bare ble med det ene poenget for Glimt, så lå på tabelltopp før kampen. 

– Ja, det er surt. Men det er egentlig mest surt at spillet ikke sitter. Jeg synes ikke vi kommer opp på vårt høyeste nivå i dag og energinivået er skuffende, konstaterer han. 

For Glimt har ofte måtte møte motstandere som parkerer bussen og satser alt på ett poeng på Aspmyra i år. 

– Vi har ofte pratet om at gjenvinning er det viktigste vi kan bruke mot lag som ligger så lavt. De eneste gangene jeg føler at de ikke er fullt organisert er når vi vinner ballen tilbake høyt i banen. Ellers står de jo med alle sammen i sekstenmeteren. 

– Må like å spille slike kamper

Også Kjetil Knutsen påpeker at gjenvinningsspillet var for dårlig i kveldens kamp. 

– Vi er for dårlige til når vi skal vinne igjen ballen, vi har for lite kvalitet til å bryte de ned og vi slår for få innlegg. Når de har så mange i boksen er nesten innlegg eneste muligheten til å få sjanser, sier Knutsen. 

Patrick Berg sier seg enig med sjefen og mener Glimt må lære seg å like å spille slike kamper, for det kommer til å bli flere av de utover høsten. 

– Vi må like å stå litt i dritten, for det er ikke alltid det flyter som man ønsker. Det er ikke farlig, og man innser gjerne at man må grave litt dypere enn man kanskje trodde for å få med seg noe. 

Allerede på torsdag blir det nye muligheter til å stå i dritten og skaffe seg tre poeng. Da er det nemlig Zorya fra Ukraina som kommer på besøk i en tøff kamp i gruppespillet i UEFA Europa Conference League. 

– Nå er det bare å komme seg hjem for å restituere, sove og spise godt så er det ny kamp om bare noen dager. Det ser vi veldig frem til!

Annonse fra Eliteserien: