Slaget om videre spill i Europa: - Vi styrer vår egen skjebne

Dramaet lever i gruppe A i Europa Leauge. Med vår identitet og DNA så har vi det som skal til for å bli et etablert lag i europa.

Annonse:

På torsdag avgjøres Glimt sin videre skjebne i Europa. 

Årets siste kamp i Europa Leauge spilles mot tabelltoer PSV torsdag kveld klokken 21:00 på Aspmyra, samtidig i London spiller Arsenal mot Zürich. Gruppen er fortsatt åpen om de to øverste– og de to nederste plassene. 

– Vi styrer vår egen skjebne

Årets siste kamp i Europa Leauge spilles torsdag kveld når PSV står på motsatt banehalvdel. Gruppen er fortsatt åpen om hvem som blir gruppevinner og hvem som får spille Conference Leauge. Med Glimt seier på torsdag så blir det Conference Leauge i februar 2023, også seier til Arsenal over Zürich vil ta oss videre uansett resultat på Aspmyra. Worst case-scenario er Zürich seier i London og Glimt-tap på Myra, skulle dette skje så er vi ikke å finne blant lagene som trekker motstander i Nyon i Sveits førstkommende mandag.

Trener Kjetil Knutsen mener fortsatt at Glimt har alt i egne hender.

–  Vi er hjemme og styrer vår egen sjebne, men igjen, vi skal utvikle vår identitet. Gjør vi en god prestasjon er sjansen god for at vi gir et godt resultat

Kjetil Knutsen på pressekonferansen på Celtic Park i Skottland i Glasgow februar 2022 før 3-1 seier mot Celtic.JPG

– Nivået og måten inspirer

Glimt spiller sin 37. kamp i Europa siden 2020 når Ruud Van Nistelrooys menn gjester Aspmyra. Det moderne europaeventyret startet hjemme mot FK Kauno Žalgiris fra Litauen. Patrick Berg er friskmeldt etter hodesmellen mot Kristiansund og klar for kamp på torsdag.

–  Jeg føler meg helt fin, det gjorde jeg mot RBK også. Nå er jeg fit for fight! Vi har spilt mange kamper og høstet mange gode erfaringer, det at man kan kjenne og erfare nivået og måten de gjør ting på inspirerer veldig. Møte mange god lag i Europa, hvor kanskje Arsenal peker seg ut som det beste laget vi noensinne har spilt mot. Glimt har det som skal til for å prestere ute i Europa.

– Vi tenker ikke på antall kamper

Bodøs gutter har tre kamper igjen av sesongen før det blir fortjent ferie frem til sesongoppstart i januar.

Sånn som jeg ser det så har det ikke så mye å si hvor mange kamper som er igjen. Vi ønsker alltid å utvikle oss og ta steg som lag, forteller en blåøyd Berg.

DSC03013.JPG

– Spennende reise

Når sesongen er ferdig neste uke etter at vi har spilt Godset så har Glimt totalt spilt femtini kamper inkludert treningskamper. Sammen med Molde har de helgule spilt desidert flest kamper i 2022. Trener Knutsen ser fremover og gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg synes vi er på en spennende reise. Det å kunne forsvsre seg og måle prestasjoner har vi pratet en del om. Glimt strår fjellstøtt i identiteten og har lært ekstremt mye. Det å ha noe å se frem til i 2023 er ekstremt viktig både for oss generelt, men også videreutvikling. Jeg ser potensiale i laget vi har og ser store muligheter for å utvikle oss.

 

Annonse fra Eliteserien: