Slik blir Glimts hektiske sommer – Reiser til Danmark

Glimt reiser til Danmark for å forberede seg på en sommer full av spennende kamper. Slik blir Glimts sommer

Annonse:

Torsdag formiddag satte Bodø/Glimt kursen mot Danmark, hvor laget skal tilbringe den neste uka. Spillere og støtteapparat har den siste tiden hatt en velfortjent og etterlengta ferie hvor de har fått verdifull tid med familie og venner.

Mange har benyttet landslagspausen til å reise hjem eller ut på ferie, mens andre har vært igjen i Bodø. Likheten for alle er at uansett hvor de har vært har de fått lagt ned en solid dose arbeid for å holde kroppen i form før den meget spennende sommeren vi går i gang med starter opp igjen.

Neste helg venter Kristiansund på bortebane når Eliteserien starter opp igjen. Så går det slag i slag for Glimt gjennom hele sommeren. Allerede noen dager senere skal Glimt nordover til Harstad for å spille cupkamp. Avhengig av sportslige resultater vil det bli flust av kamper både i serie, cup og Europa for Glimt utover sommeren.

Slik spilles cupen i 2022

På samme måte som i fjor er cupen i år delt i to ved nyttår. Glimt møter Harstad i den andre cuprunden torsdag 22. juni. Dersom Glimt skulle vinne den kampen er det én cupkamp til i 2022.

Tredje runde i cupen spilles 29. juni og blir årets siste cupkamp uansett utfall. Fjerde runde av cupen er satt til vinteren 2023.

Slik blir Europa-sommeren

Allerede 14. juni får vi vite hvem Glimt skal opp mot i den første kvalifiseringsrunden til årets Champions League. Uansett hvem det blir har Bodø/Glimt sikret seg nok poeng gjennom fjorårets europaspill til å være seedet i første runde, og dermed starte kvalifiseringen på bortebane. Glimts første kamp spilles 5. eller 6. juli, før returoppgjøret på Aspmyra går én uke senere. Glimt vil også være seedet i en eventuell andrerunde.

På samme måte som i fjor har de helgule et «sikkerhetsnett» i Europa dersom Glimt ryker ut av Champions League. Litt avhengig av når Champions League-drømmen eventuell brister vil Glimt «fanges opp» av enten Europa League eller Conference League.

I fjor tapte Glimt første kvalikkrunde mot Legia Warszawa og endte opp i andre kvalifiseringsrunde i Conference League. Der møtte Glimt Valur, før også Pristhina og Zalgiris ble slått. Hele fire kamper måtte Glimt gjennom for å sikre seg gruppespill på nivå tre i Europa. Det er ikke sikkert veien blir like lang i år, men kampene må likevel spilles.

For dersom Glimt vinner den første kvalikkrunden i Champions League i år vil man ved et eventuelt tap senere i kvalifiseringen gå ned til nivå to, altså Europa League. Ryker Glimt i den første runden er det Conference League som gjelder. Vinner Glimt minst to runder inkludert den første kvalifiseringsrunden er Bodø/Glimt sikret gruppespill i Europa i 2022, uansett.

Litt vanskelig å forstå? Nedenfor ser du en grafikk som forklarer det nærmere.

europa kval 1.jpg

Sliter du med å se eller skille fargene fra hverandre? Klikk her for å se en forstørret og fargeblind-vennlig versjon.

Med andre ord skal Glimt før slutten av august gjennom hele åtte kamper i Europa dersom alt går som vi ønsker. Det blir uansett utfall og resultat minst fire kamper i Europa i 2022.

Lurer du på hvem Glimt kan møte i den første kvalifiseringskampen? Du finner en liste nederst i denne saken. 

Viktige forberedelser

På Aspmyra legges det for tiden et flunkende nytt kunstgress, slik at både banen og spillerne våre skal tåle det vanvittige kampprogrammet som venter. Det betyr også at Aspmyra er helt ubrukelig som treningsbane i ukene frem til neste hjemmekamp mot Aalesund 26. juni.

Derfor har Glimt besluttet å reise ut for å forberede seg best mulig til en krevende og spennende sommer og høst. De helgule har nå reist til Vildbjerg, et lite stykke unna Herning. Der ligger det nydelige gressbaner og venter på den regjerende seriemesteren, som har sin første treningsøkt på gresset torsdag kveld.

Vildbjerg er spesielt kjent i fotballverden for å arrangere Vildbjerg Cup for unge fotballspillere mellom 7 og 17 år, arrangert av Vildbjerg SF

Glimt blir i Danmark i én uke før turen går nordover til nordvestlandet. Fra torsdag lader Glimt opp til lørdagens kamp mot Kristiansund i Bacalao-byen og skal trene og bo der i tre dager. Lørdag 18. juni kickstartes altså året meget spennende sommerfotball for våre helgule gutter.   

Disse kan Glimt trekke i første kvalifiseringsrunde til Champions League: 

Zrinjski Mostar 🇧🇦

Shakhtior Saligorsk 🇧🇾

Sutjeska Niksic 🇲🇪

KI Klaksvik 🇫🇴

Lech Poznan 🇵🇱

Hibernians FC 🇲🇹

Tobol Kustanai 🇰🇿

FK Shkupi 🇲🇰

Pyunik Yerevan 🇦🇲

RFS Riga 🇱🇻

Dinamo Batumi 🇬🇪

Tirana 🇦🇱

FC Ballkani 🇽🇰

Linfield Belfast 🇬🇧 (Nord-Irland)

I tillegg skal følgende fire lag gjøre opp seg i mellom om den siste plassen: 

Levadia Tallinn 🇪🇪 – Víkingur Reykjavík 🇮🇸

La Fiorita 🇸🇲 – Inter Club d'Escaldes 🇦🇩

Annonse fra Eliteserien: