Slik er Glimts skadestatus

Vi har gjort en liten vareopptelling på dagens trening i Danmark

Annonse:

Hver eneste dag jobber Glimts medisinske apparat på spreng for at alle spillerne skal være klare for trening og kamp. Dessverre dukker det opp skader i fotball, som i alle andre idretter. Da jobber de fysiske trenerne og fysioterapeutene med å gjøre veien tilbake til banen så sømløs som mulig. 

I dag er det aller fleste spillerne kampklare og trener for fullt. Det har vært en del frafall så langt i 2022, men mange er nå tilbake. Fysioterapeut Mike Brown bruker mye av tiden sin på treningsleir i Danmark sammen med de spillerne som av ulike grunner ikke trener med laget. 

Vi har tatt en prat med han om spillerne som er eller nylig har vært ute med skade for en liten statusoppdatering og varetelling. 

Gaute Vetti: 

Gaute Vetti driver med opptrening etter skade i Danmark.jpg

Gaute Vetti har de siste dagene brukt mye tid sammen med Mike Brown på sidelinjen, mens resten av laget har trent med ball på banen.

– Han har trent alternativt de første dagene etter ferien, men vil være tilbake med resten av laget på trening fra og med tirsdag. Han har hatt en ferie, og vi ønsket å bruke tiden riktig med han. Vi forventer at han snart er tilgjengelig for spill igjen. At han har trent atlernativt har vært planlagt fra vår side.

Morten Konradsen: 

Morten Konradsen løper langs sidelinja på dagens trening i Danmark i juni 2022.jpg

Mens lagkameratene har spilt fotball er det en helt annen treningsform Morten Konradsen har bedrevet de i det siste. Spesielt har det blitt mye løping. 


– Han trener alternativt og vil i alle fall trenge et par uker til før han er klar. Det er en komplisert sak, men vi er optimistiske. Enn så lenge løper han på sidelinjen og holder seg i form.

Anders Konradsen: 

Mike Brown og Anders Konradsen på trappa i Danmark mens de ser på resten av treninga til laget.jpg

Anders Konradsen kom inn og ble byttet ut igjen etter 30 minutter på banen i 1-1-kampen mot Lillestrøm på Aspmyra tidligere i år. Siden det har han vært utilgjengelig for trenerteamet. Nå ser det derimot lysere ut. 

– Anders er tilbake i full trening og er tilgjengelig for spill igjen, sier Brown. 

Ola Solbakken: 

Mike Brown veileder Ola Solbakken mens han trener seg opp etter skade.jpg

Etter cupfinalen i starten av mai ble Ola Solbakken operert i ankelen sin. Siden det har han vært ute. Han har trent alternativt og kan fortsatt trenge litt tid.

– Ankelen hans ser veldig bra ut. Han har trent med laget igjen i det siste. Siden han er en eksplosiv spiller, trenger han å matches litt rolig etter et så langt avbrekk. Vi må sørge for å ta vare på resten av kroppen hans også. 

Sondre Fet: 

Sondre Brunstad Fet på treningsleir i Danmark.jpg

Sondre Brunstad Fet har vært ute for Glimt over en lang periode, men er nå tilbake i trening med laget.

– Dette er nok en komplisert sak. Han har sett bra ut siden ferien. Han har trent med laget mesteparten av tiden. Det er fortsatt litt jobb som må gjøres med han for å få han klargjort til kamp. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake akkurat nå, er konklusjonen fra det fysiske apparatet.

Sigurd Kvile: 

Sigurd Kvile med skulderstøtte etter operasjon.jpeg

Sigurd Kvile ble lånt ut til Kristiansund tidligere i år, men rakk bare å spille 11 minutter før han måtte ut med skade. Han knakk kragebeinet i debuten mot Haugesund og er operert. 

– Han trener delvis med laget allerede, men ikke med kontakt. Vil være ute i noen uker til, naturligvis etter operasjonen. 

Lasse Nordås: 

P6100207.jpg

Nordås har vært ute en stund og har nå pådratt seg en skade i lysken etter en uheldig vridning. 

– Har slitt med ulike skader og har fått noe i lysken. Vi trenger noen dager på å finne ut hva som har skjedd. Men det har gått bedre enn forventet de siste dagene med Lasse, sier Brown. 

Foruten om de nevnte er samtligere spillere friskmeldt og klare for treninger og lørdagens kamp mot Kristiansund. 

 

Annonse fra Eliteserien: