Smadret Vålerenga: – Strålende fornøyde

Glimt spilte og spilte, scoret og scoret og ga seg ikke før det sto 0-6 på måltavla i Oslo.

Annonse:

Søndag kveld var det aldri noen tvil om hvem som var det sterkeste laget i det storslåtte medaljeoppgjøret i hovedstaden. Bodø/Glimt smalt til ut av startblokkene og lot knapt Vålerenga låne ballen i åpningsminuttene.

Vondt ble verre for Vålerenga etter drøye 10 minutter da deres keeper ble korrekt utvist etter at Amahl Pellegrino ble felt på vei alene mot mål. Dermed var Glimt én mann mer og nådestøtet kunne settes.

Runar Espejord stanget Glimt i ledelsen like etter. Så var det duket for to ganger Eliteseriens toppscorer, Pellegrino. I den andre omgangen fortsatt Glimt i samme sporet Ola Solbakken, Patrick Berg og Albert Grønbæk skrev seg alle tre inn på scoringslistene og til slutt kunne drøyt 1050 Glimt-supportere på bortefeltet strekke armene i været for 6-0 over medaljekandidaten.

– Smaker fantastisk godt

Det var en kveld der alt satt for Glimt. Backene hadde stålkontroll, midtstopperne i stoisk ro og midtbanen hang sammen og la ned distansen. En av de var Hugo Vetlesen som skrøyt uhemmet av sine lagkammerater etter kampen.

– Det smaker fantastisk godt. Vi har en sulten gjeng som kommer inn og vi får tilbake Albert, Ola og Patrick på scoringslista. I tillegg scorer jo «Pelle» som alltid.

Spesielt at de som kommer inn fra benken tar tak gleder Vetlesen.

– I en lang sesong trenger du alle mann, og at alle drar i samme retning. Det gjør vi i dag, og vi viser at vi er på stasjon, sier han.

Se høydepunktene her:


– Profesjonelle og scorer seks fantastiske mål

Også Kjetil Knutsen kunne smile bredt etter kampen. Glimt-treneren kunne se laget sitt påskrudd i 90 minutter, og selv om de ble én mann mer skrudde de aldri ned tempo. Det gleder et fotballhjerte.

–  Vi gjør en god prestasjon og tar tak i kampen fra start. Vi er profesjonelle og scorer seks fantastiske mål. All honnør for gjennomføringen både før og etter det røde kortet. Både jeg og spillerne er strålende fornøyd i dag.

Det er lett å slippe seg ned noen hakk når motstanderen får en utvisning.

– Jeg tror spillerne var bevisste på det i dag. Vi snakket om fokus og prestasjon i pausen. Det er en god øving den siste tredjedelen av kampen.

– En herlig fotballkultur

Med seg på tribunen søndag kveld hadde Glimt-gutta et fullt bortefelt som holdt trøkket gående gjennom samtlige 90 minutter. Over tusen Glimt-fans hadde funnet veien til Intility stadion for å se Glimt smadre Vålerenga.

– Det er helt fantastisk at GLIS (Glimt i sør – Glimts supporterklubb på Østlandet) tar turen og er så mange. De hjalp oss fra første sekund, skryter Vetlesen og Knutsen stemmer i.

– Jeg hørte det var utsolgt. Stemningen de lager er helt vanvittig, og de gir oss en ekstrem stolthet. De er dyktige, synger mange flotte sanger og lager en positiv stemning og energi. Det er gøy at vi har en så stor supportergjeng både hjemme og borte. Nå er det en herlig fotballkultur i Bodø og omegn, skryter Knutsen.

Bodø/Glimt vil takke alle som møtte opp for å støtte oss på Intility søndag kveld. Neste uke kommer Kristiansund på besøk til Bodø og billetter finner du på ved å klikke her

Se hele intervjuet med Vetlesen og Knutsen nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: