Klare til Laksekamp.

Snart Laksekamp

4500 ferdige laksemåltider skal stå klar til Laksekampen den 26. august.

Annonse:

Det er ikke bare bare å skulle mette en hel fotballstadion. For niende året på rad er det nettopp det Salten Aqua har som intensjon å gjøre. En armada av mennesker skal i sving på et av de største mat-prosjektet Aspmyra har vært vitne til. Det er kun verdensrekorden i sushimosaikk i 2016 som kan måle seg.

- Det er jo ikke sånn at vi kan begynne en uke før. Middagen skal være av fersk nylaget laks, så dette er helt klart en stor utfordring. Dette er jo ikke en smaksprøve, men en fullstendig middagsrett, sier daglig leder i Salten Aqua, Geir Wenberg.

Fulle tribuner

4500 måltider skal deles ut, og det er juniorlaget til Bodø/Glimt, med Glimt-legende Ørjan Berg i ledelsen, som skal stå for den største delen av logistikken.

- Det er alltid sånn at jeg sover dårlig før denne dagen. Det er litt som dagen før du skal spille Champions League-kamp. Det er jo mye som kan gå galt, men erfaringsvis løser det seg alltid, sier Ørjan Berg.

Rettene som serveres er wraps med hvitløksmarinert røkelaks, laksesashimi på ris med spicy agurk og sesam og en tom kah-suppe med laks og koriander. Rettene er satt sammen av den prisbelønte kokken Rasmus Skoglund ved Bryggerikaia.

Fanzone

I tillegg til mat, blir det også aktiviteter og underholdning for både barn og voksne i Fanzone i forkant av kampen. Den etter hvert velkjente lakse-rodeoen skal også i år være en del av programmet. Her kan deltakerne vinne flotte premier, som for eksempel billett til neste års Parkenfestival.

- Utenom kampen er lakse-rodeoen et høydepunkt for mange. Når det er såpass store premier til vinnerne, blir det nok en skikkelig konkurranse, sier Wenberg. 

Lakse-rodeo handler rett og slett om å holde seg lengst mulig oppe på ryggen til en laks, som gjør sitt aller beste for å kaste deg av. I fjor vant en 8 år gammel gutt konkurransen, så det er ikke sikkert at det er noen fordel å være veldig stor og sterk.

- Det vil bli Fanzone hvor det er spennende ting som skjer for store og små. Det blir aktiviteter og konkurranser i regi av Bodø/Glimt, Norsk Toppfotball, andre Glimt-partnere og oss, sier Wenberg. 

Kjøp billetter til kampen her.

I pausen blir det også mulig å melde seg på neste års Kobberløp. Her blir det en kick-off med video-hilsninger fra store profiler i ski-verden. 

- Laksekampen er en av kampene som drar mest publikum hver sesong, så vi håper jo dette kan gi en boost til Kobberløpet også i år, sier Wenberg. 

Dele med Bodø

Det er viktig for Salten Aqua å være ute i samfunnet også på den kulturelle siden. Laksekampen er en del av partnerprogrammet til fotballaget.

- Det er først og fremst moro, og vi er veldig glad for at vi har mulighet til å dele litt av det vi har med folket. Vi føler det er riktig når laksenæringa er en såpass stor aktør i næringslivet, avslutter Wenberg.
 

Annonse fra Eliteserien: