Snudde til seier

Mye tydet på at sesongpremieren skulle bli et mareritt for Glimt, men så dukket årets kaptein opp

I ekte Bodø-vær entret Glimt den strøkne kunstgressmatta på Aspmyra, til sesongens første seriekamp mot fjorårets cupfinalister, Kongsvinger. Aasmund Bjørkan stilte med et sterkt lag, og med så mange som fire ligadebutanter fra start.

Slik stilte Bodø/Glimt:

Simon Thomas - Daniel Edvardsen, Marius Lode, Martin Bjørnbak, Emil Jonassen - José Ángel Jurado, Mathias Normann, Thomas Jacobsen - Thomas Drage, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen

Høye skuldre

Den første omgangen var preget av høye skuldre og lite finspill, og to lag som sleit med å skape de største sjansene. Thomas Drage, som i dag var blitt plassert på kanten, leverte flere farlige cornervarianter fra venstre, som keeper så vidt fikk avverget ut fra farlig område. Kampen åpnet seg mer og mer utover i den første omgangen, og etter drøye halvtimen kom Kristan Fardal Opseth til en farlig sjanse etter et godt innlegg fra venstre, men sogningen klarte ikke å styre ballen under tverrliggeren.

Etter 36 minutter spilt satt den for bortelaget. Adem Guven ble stående helt alene på drøye fem meter, og gjorde ingen feil da han plasserte ballen i nettet bak Simon Thomas. 1-0 til "Laget fra de dype skoger". Ingen av lagene fikk til så mye mer i den første omgangen, og de røde gikk til pause med ledelse.

Tre kjappe mål

Andre omgang åpnet med et smell, og kun tre minutter var gått før Trond Olsen og Glimt svarte på tiltale. I kjent stil suste lynvingen framover fra sin kantposisjon, tok med seg ballen, og satt den utakbart for keeper. 1-1 på Aspmyra!

Bortelaget hang i tauene, og var tydelig rystet av Glimt sin superåpning. Nå var et heltent hjemmelag som tok regien, og etter 60 minutter satt den igjen for Bodø/Glimt. En bokseåpner av en pasning fra Mathias Normann fant Kristian Fardal Opseth på 14 meter, og ligadebutanten gjorde ingen feil da han satt inn Glimt sin andre scoring for dagen. 2-1 til de helgule!

Nå var det mye Glimt på Aspmyra. Jens Petter Hauge, som hadde kommet inn for Thomas Drage i pausen, gjorde en god figur på høyrekanten, og truet stadig det røde forsvaret. Fem minutter etter Opseth sitt ledermål satt den igjen for en nyinnkjøpte sogningen. Denne gangen var det Trond Olsen som hadde tatt til seg hovmesterrollen, og sendte et strøkent innlegg i retning Fardal Opseth. Den høye midtspissen gjorde ingen feil da han rolig satt ballen forbi Kongsvinger-keeperen. 3-1!

Seier

Kongsvinger fikk med til slutt med seg et trøstemål, men det holdt ikke for fjorårets cupfinalister. Bodø/Glimt vant årets første seriekamp, og kan ta med seg en god følelse når de reiser til Åsane neste helg!