Supportere på J-feltet under hjemmekampen mot Celtic på Aspmyra i 2022.

SØKER NY ANSATT TIL TOPPSATSNING

FK Bodø/Glimt satser på kvinnefotballen og søker nå etter administrativ leder.

Annonse:

I 2019 ble det bestemt at klubben ville starte jentelag, og høsten 2020 spilte de første jentene fotball i gult. Den gang sa styreleder Inge Henning Andersen at «Å starte jentelag i Glimt handler også om sosial bærekraft. Det er styrets klare oppfatning at en klubb som FK Bodø/Glimt, i et moderne samfunn, må romme aktivitet for begge kjønn. Det er #actionnow i praksis.» Nå tar FK Bodø/Glimt neste steg. 

Jente- og kvinnesatsingen gjøres etter dialog og samarbeid med IK Grand. IK Grand har tradisjonelt hatt den sterkeste posisjonen i toppfotballen for kvinner i Nordland. Det er gjennom denne dialogen at begge klubbene er enige om at en toppsatsning på kvinnefotballen i Bodø, og Nordland, bør skje i regi av FK Bodø/Glimt. 

- Kvinnefotballen nasjonalt og internasjonalt har tatt store steg de siste årene, og utviklingen ser ut til å fortsette i flere år fremover. For at kvinnefotballen i Bodø skal utvikle seg på lik linje, og kanskje enda mer, må vi gi kvinnene våre best mulig vilkår. Dette mener vi at vi har best forutsetning for å gjøre i samarbeid med Glimt, sier daglig leder i IK Grand, Erlend Asbøl. 

Satsingen blir i første fase etablert som et prosjekt i Glimt, med mål om en etablering og integrering av kvinneavdelingen i klubbens drift. Den sportslige administrative lederen vil i første fase fungere som en prosjektleder. Den sportslige administrative lederen skal ha som hovedoppgave å lage planverk for kvinnesatsingen. 

- Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å bygge en solid sportslig, organisatorisk og økonomisk plattform for jenter og kvinner i byen og regionen. Ambisjonen er at begge kjønn skal ha like muligheter for å utvikle sitt potensiale innen fotball, avslutter daglig leder i FK Bodø/Glimt, Frode Thomassen. 

Les mer om stillingen: 

Sportslig administrativ leder - kvinner (100%)

Lurer du på noe? Ta kontakt med daglig leder Frode Thomassen på tlf. 91 75 29 73 eller styreleder Inge Henning Andersen på tlf. 95 15 37 57.

SØKNADSFRIST 1. juli 2022

Annonse fra Eliteserien: