Solbakken er klar for landslaget: ­– Takker lagkameratene

Ola Solbakken har i likhet med sine lagkamerater i Bodø/Glimt tatt enorme steg de siste årene. I dag kom nok en bekreftelse.

Annonse:

Da Ståle Solbakken i dag tok ut årets siste landslagstropp fant han plass til en av de store formspillerne i Eliteserien, sin etternavnebror, Ola fra Bodø/Glimt.

Etter at han leverte to scoringer mot Roma, og ett hver mot Strømsgodset og Molde var det mange som ropte Ola Solbakkens navn i forbindelse med dagens uttak. Solbakken fikk beskjeden like før han satte kursen mot Roma for å spille kamp for Bodø/Glimt. Han er en av tre Glimt-spillere som er tatt ut på Norges landslag.

– Det er veldig artig. Hva skal jeg si? Det er en liten premie for at jeg har stått på og utviklet meg. Jeg vil takke lagkamerater og klubben veldig mye. Jeg hadde ikke klart det uten dem.

I sommer fikk han skuldra ut av ledd, men kjempe seg tilbake i rekordfart og presterer nå bedre enn på lenge.

_DSC5216.JPG
Glimts landslagsgutter: Nikita Haikin (RU), Ola Solbakken, Fredrik André Bjørkan og Marius Lode. Foto: Kent Even Grundstad

– Stegene jeg har tatt i Glimt har vært store. Det har bare vært helt fantastisk helt siden jeg kom hit. Jeg håper det fortsetter, sier Solbakken i det boardingen på Roma-flyet settes i gang.

Fortsatt steg å ta

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimts mantra de siste sesongene har hele tiden vært at søkelyset settes på prestasjonene til laget og ikke nødvendigvis resultatene. De kommer som en konsekvens av gode prestasjoner over tid.

Solbakken er en av flere spillere som har tatt nye steg nærmest uke for uke og nå kom nok en belønning for strevet. Da han kom fra Ranheim foran 2020-sesongen var det nok ikke mange som trodde han skulle ta en landslagsplass allerede 18 måneder senere.

– Det var ikke målet, men det var drømmen, sier han kort og greit.

– Det er mange steg igjen for meg å ta, og jeg visste hele tiden at det var muligheter i Bodø/Glimt. I fjor ble flere og flere Glimt-spillere tatt ut på landslaget og da håpa jeg å en gang bli en del av den gjengen, sier han.

Skrudde av da han ble lest opp

Landslagssjef Ståle Solbakken nevnte spesifikt Ola på pressekonferansen tidligere i dag. Han nevnte blant annet at Solbakken er en unik vingtype i det norske landslaget.

– Jeg har ikke sett hva han sa. Jeg skrudde av rett etter at navnet mitt ble lest opp. Men det er artig at han sier det, også håper og tror jeg at jeg har noe å bidra med på landslaget. Jeg skal bite godt ifra meg. Jeg skal ta til meg all den erfaringen jeg kan.

– Hva føler du selv at du har å bidra med på denne samlingen?

– Jeg må ta til meg læring. Jeg føler jeg er i bra form, så dersom jeg får muligheten så skal jeg gripe den, avslutter han før han setter seg på flyet til Roma for å spille torsdagens gruppespillkamp i UEFA Europa Conference League.

I tillegg til Solbakken er også Marius Lode og Fredrik André Bjørkan tatt ut på det norske landslaget. Nikita Haikin er belønnet med plass på Russlands landslag. Norge spiller mot Latvia og Nederland. Førstnevnte kamp spilles på et fullsatt Ullevaal lørdag 13. november.

Annonse fra Eliteserien: