Solbakken er tilbake: – Jeg er klar

Ola Solbakken melder seg klar til dyst mot Prishtina i Conference League.

Annonse:

Han måtte forlate banen med en skulder ut av ledd da Glimt tapte 0-2 hjemme for Molde tidligere i sommer. Siden den gang har Ola Solbakken måtte belage seg på flere timer i styrkerommet og mye tid foran TV-skjermen når lagkameratene har vært på reise i Europa. 

Men nå er skadeplagene så godt som borte og den lynraske trønderen er tilbake i Glimt-troppen, som nå befinner seg i Kosovo. 

– Det er godt å være tilbake med laget på reise. Jeg gleder meg veldig til kampen i kveld, sier Solbakken til glimt.no. 

– Får gåsehud

For spill i Europa var årets store høydepunkt for mange, og også for spillerne har det betydd mye å få prøve seg på et høyt nivå internasjonalt. Solbakken har måttet fulgt laget fra sofaen hjemme, men er endelig med på tur i Europa. 

– Det har vært tungt. Veldig tungt. Det frister veldig å være med å spille, spesielt på Aspmyra. Da får man gåsehud når de går inn på banen til god trøkk fra supporterne, så det er godt å være tilbake. 

Torsdag kveld klokken 20:00 barker Bodø/Glimt sammen med kosoviske FC Prishtina i den tredje kvalifiseringsrunden til UEFA Conference League. Om Solbakken får bidra fra start vet vi ikke enda, men lysluggen lover å være klar om muligheten byr seg. 

– Vi får se hvor mange minutter det eventuelt blir, men jeg er klar til å bidra, ja, konstaterer han. 

Lynrask bedring

En skulder ut av ledd tar normalt en god del lenger til å lege enn hva Solbakken har brukt på sin skulder. Nå er han ...

– Bortimot helt frisk

– Har du en slags superskulder, siden det har gått så fort?

– Det har gått fort, ja. Jeg skal ikke komme med noen kleine sitater om skuldra, men det har gått raskere enn det som var planen. Det blir spennende å se hvordan det går i kampen, avslutter han. 

Også Fredrik André Bjørkan er tilbake i troppen etter lengre tids skadefravær. 

Annonse fra Eliteserien: