Solbakken om oppkjøringen: – Jeg var sliten

Ola Solbakken nærmer seg igjen toppform.

Annonse:

For hver dag som går kommer årets første obligatoriske kamp nærmere og nærmere for Bodø/Glimts del. I skrivende stund er det bare ni små dager igjen til Glimt og Celtic barker sammen på Celtic Park i Glasgow. 

For å få en optimal oppladning til kampen har Kjetil Knutsen tatt med seg støtteapparat og spillere til Spania for å trene. Ola Solbakken viser en stigende form på trening hver eneste dag.

– Formen er på vei og ellers er alt bra, sier Solbakken i den nyeste utgaven av 4-3-3, Bodø/Glimts helt egne podkast. Episoden er nå tilgjengelig overalt der du hører podkast. 

– Trives godt i gruppa

Under sola i Spania får Glimt både trene og spille kamper på nydelige gressbaner. Hotellet ligger i perfekt gangavstand til treningsanlegget og kan tilby både spa og treningssenter.

– Det er veldig fine faciliteter og jeg trives godt i gruppa, forteller Solbakken.

Det er cirka tre uker siden laget møttes igjen etter en lang og god juleferie. Det var en friperiode Solbakken utnyttet til det fulle. 

Hør hele episoden med Ola Solbakken her: 

– For min del er det den første juleferien hvor jeg har hatt ordentlig ferie. Det merka jeg godt da vi starta opp igjen. Formen min var dårligere enn vanlig, men jeg har hatt godt av det, sier han. 

– Både mentalt og fysisk. 

Aldri spilt så mye

For utenom skulderskaden som holdt Solbakken ute i cirka fem uker på sommeren var han involvert i samtlige kamper for Bodø/Glimt i 2021. Laget spilte 46 tellende kamper og det tærer på, selv for en ung og rask fotballspiller.

– Jeg har aldri spilt så mye som i fjor, så jeg var ganske sliten etter sesongen. Det var mange kamper og høsten gikk fort. Etter at jeg kom tilbake fra skaden i august var det to kamper i uka ut sesongen. Det var veldig gøy, men når du er ferdig så er du sliten, også i hodet. 

Dermed kom juleferien godt med for Solbakken som fikk brukt litt etterlengtet tid med venner og familie. 

– Jeg prøvde å bare koble helt av etter at jeg kom hjem på juleferie. Jeg prøvde å ikke tenke på fotball og den biten der. Det var godt å bare ha ferie og tenke på andre ting. Det var mye familie, venner og kjæreste. 

Men noen stor hobby utenfor fotballen, det har han ikke ...

– Nei, jeg er ikke sånn som Brede (Moe) som spiller golf. Jeg "gamer" en del, og ellers går tiden til kjæresten og den nye hunden vår. 

Marius Høibråten, som i 2022 er fast sidekick i podkasten 4-3-3 skyter inn og ber Solbakken fortelle om en spesiell episode knyttet til spille-hobbyen hans. En episode som førte til en rapport fra SAS. Hvordan det skjedde kan du høre i ukas episode av 4-3-3. 

Du finner episoden overalt der du hører podkast, men du kan også se den i videovinduet nedenfor. 

Annonse fra Eliteserien: