Solbakken om sitt første år: – Angrer ikke ett sekund

Ola Solbakken har tatt over venstrevingen i Glimt etter Jens Petter Hauge, og fortsetter å imponere i glimttrøya.

Annonse:

Ola Solbakken har virkelig fått en flying start på sin glimtkarriere. Drøyt ett år etter han for første gang hørte om interessen fra de helgule er han seriemester og nærmest fast inventar på Glimts venstreving. 

– Jeg hørte om interessen første gang i september i fjor, via Erlend (Dahl Reitan) som var i Glimt på den tiden. 

Det har blitt en strålende første sesong for Ola Solbakken i Bodø/Glimt-trøya
Det har blitt en strålende første sesong for Ola Solbakken i Bodø/Glimt-trøya

I januar signerte trønderen for Glimt, og fikk et tøft møte med treningshverdagen til fjorårets serietoer. Etter hvert som småskadene slapp taket og sesongen omsider kom i gang har det meste gått på skinner for lysluggen fra Trondheim. 

– Etter at serien starta har det gått veldig fort, jeg har nesten ikke rukket å tenke, sier han til glimt.no bare noen dager før spillerne reiser hjem på juleferie. 

Pangstart

Solbakken kjempet med en meget god Jens Petter Hauge om spilletid på Glimts venstrekant. I sin første hjemmekamp på Aspmyra vartet unggutten opp med assist til Sammy Skytte før han noen dager senere ble matchvinner på sin gamle hjemmebane. 

– Det er jo litt spesielt å score mot Rosenborg på Lerkendal. Særlig når du har vært der i fem år. Jeg skal ikke si at jeg har noe imot Rosenborg, men det er artig å vise dem hva du er god for når du ikke føler du fikk tillitten der.


Og jammen ble det ikke enda en scoring for Solbakken mot trønderne denne sesongen. I høst, da Bodø/Glimt møtte Rosenborg på Aspmyra varet han opp med et kunsstykke av en scoring. (se scoringen lenger ned)

– Jeg rakk ikke tenke. Jeg handlet på rent instinkt. Det var godt å se den gikk inn, det var en viktig scoring for meg og laget, erindrer han. 

Har gjort rollen til sin egen

Jens Petter Hauge og Ola Solbakken er to ganske ulike fotballspillere, selv om de begge foretrekker samme posisjon på banen. For Solbakkens del var det aldri aktuelt å likne på Hauge i spillestil. 

– Det var vanskelig å gjøre det like bra som Jens Petter, men jeg skal ikke gjøre det på hans måte heller. Jeg måtte gjøre det på min måte, og det har jo gått bra det, smiler Solbakken og viser til at laget ikke har sluttet å vinne kamper etter at han kom inn på laget. 


– Jens Petter gjorde det bra, så for min del var det bare å være tålmodig og bruke tiden på å få skikk på kroppen. Så timingen var egentlig fin for min del. 

I løpet av sesongen 2020 har det blitt både mål og assist for trøndern, som ikke torte å drømme om seriegull under ett år etter at han rykket ned med Ranheim. 

– Jeg regner med du ikke angrer på at du kom til Bodø?

Jeg hadde ikke angra om det ikke ble seriegull heller. Men jeg hadde aldri tenkt at "fer æ tell Glimt no så vinn æ gull". I alle fall ikke på den måten vi har gjort det på. 

 

Annonse fra Eliteserien: