Solgt til Frankrike, men blir i Bodø

Joel Mvuka blir Lorient-spiller, men ikke før til sommeren

Annonse:

Bodø/Glimt og den franske klubben Lorient er enige om en overgang for det unge stortalentet. Overgangen skjer umiddelbart, men Joel Mvuka er ikke ferdig som Glimt-spiller likevel. 

Vingen fra Bergen lånes nemlig tilbake til Bodø/Glimt ut den franske sesongen som ender i sommer. Dermed får vi gleden av Mvukas balltalent i noen måneder til. 

_DSC4790.jpg
Joel Mvuka har spilt seg til fast plass på vingen i Glimt, og i sommer flytter han til Frankrike. Foto: Kent Even Grundstad

Mvuka kom til Bodø/Glimt fra Åsane sommeren 2021, og har på ett og et halvt år i den helgule trøya imponert stort og gjort sakene sine bra. Faktisk så bra at han nå selges til en av de absolutt største ligaene i Europa. 

Kantspilleren debuterte for Bodø/Glimt få dager etter at han signerte, i borteseieren mot Lillestrøm på Åråsen. Siden det har han spilt 61 kamper i den helgule trøya, inkludert både cupfinale og gruppespill i Europa. Han spilte alle fire oppgjørene mot Roma, begge mot Celtic og Dinamo Zagreb. I tillegg var han på banen i alle gruppespillkampene i fjor høst. 

Mvuka har notert seg for fire scoringer for Glimt. 

Vi kommer tilbake med mer og et intervju med vår ferskeste utenlandsproff når han vender tilbake til Glimts treningsleir i Spania. 

Lorient ligger foreløpig på 6. plass i den franske toppdivisjonen, Ligue 1. Der kjemper om plassene lenger opp på tabellen som gir mulighet for spill i Europa til høsten. 

Femteplassen, Rennes med to poeng mer enn Lorient, gir kvalifisering til Conference League, mens fjerdeplassen gir gruppespill i Europa League.

Annonse fra Eliteserien: