Sondre Sørli er på plass

Alle personlige betingelser er avtalt, den medisinske testen er bestått og Sørli er glimtspiller.

Annonse:

I går meldte Bodø/Glimt og KBK at klubbene var enige om en overgang for høyrekanten Sondre Sørli. I dag kom de siste formalitetene og Sondre Sørli er blitt glimtspiller. 

– Det kjennes nydelig. Det er godt å være ferdig med den medisinske testen og alt det der. Nå kan vi begynne å tenke på å bli kjent med lagkamerater og komme på plass i Bodø. Jeg er en glad gutt nå, sier Sørli like etter at alt er på plass. 

Han har enda ikke møtt lagkameratene sine, men har fått sett seg litt rundt på stadion og møtt noen av de som er tettest på Glimt. 

– Førsteinntrykket er veldig bra. Jeg har hilst på noen av de som jobber i klubben og fikk en omvisning på stadion. Det ser bra ut. 

Sondre Sørli har skrevet under på en avtale som binder han til klubben i fire sesonger. 

– Ingen tvil

Sondre Sørli har spilt for Kristiandsund i ti sesonger og var godt likt i sin gamle klubb. Når muligheten til å spille for Bodø/Glimt dukket opp var han likevel ikke i tvil om at han skulle gripse sjansen. 

– Når Glimt kom på banen var det aldri noen tvil for meg. Jeg har fått med meg hva som har skjedd i Bodø de siste årene og har sett at det har vært noe spennende på gang her, sier han og utdyper;

– Det beviste de jo i fjor, så det frista som bare det. Den fotballen de spiller her tror jeg passer meg bra. Jeg har trua på spillerstilen og det virker som en veldig fin gjeng.

_DSC1043_KentEvenGrundstadFoto
Sondre Sørli (til høyre) måtte se seg slått av Bodø/Glimt da han gjestet Aspmyra med Kristiansund i fjor. Nå skal han spille i den gule drakten.

Det var mange som lot seg imponere av det Bodø/Glimt fikk til i fjor, og selv fra en konkurrents ståsted var det enkelt å se at ting klaffa i Bodø. 

– Her er det mye som gjøres rett. Jeg har hørt mye positivt om trenerne her også, så det frista rett og slett å teste ut, skryter han. 

– En utfordring man må ta

Sørli er opprinngelig "engagutt", og spilte for Clausensengen før han tok turen videre til Kristiansund. Nå venter et enda høyere nivå i Bodø, for i sommer skal Glimt for første gang ut i Champions League-kvalifisering. 

– Det er en utfordring man må ta. Bare artig å komme hit og bli en del av en bra kultur. For oss er det bare å kjøre på, tror jeg. 

I Kristiansund har han spilt både på høyrekanten og på midtbanen. 

– Jeg har for det meste spilt venstre midtbane, men de siste årene har jeg spilt utelukkende på høyrekant. Der jeg har fått det til best. Der jeg håper på å spille i Glimt også. 

Får skryt av sin nye trener

Kjetil Knutsen har fulgt med på sin nyervervelse en stund og er svært glad for at Sørli nå er på plass i Bodø. 

– Dette er fantastiske nyheter. Vi har jobbet lenge med å få dette til og endelig er han glimtspiller. Sondre har hatt en fin til i KBK og tatt fine steg der. Jeg tror han passer veldig godt inn hos oss. Vi kan løfte hverandre i 2021, sier Knutsen. 

– Kan du si noe om hva du ser i han?

– Han er en toveisspiller, som betyr at han jobber godt begge veier. Han er hardtabidende og er løpssterk. Han kan fortsatt utvikle noen detaljer, og vi håper at vår måte å spille på gjør at han kan komme til et høyere antall målpoeng. Han er rask og er bra både defensivt og offensivt 1 mot 1

Knutsen er ikke i tvil om at dette blir en god løsning. 

– Vi er en perfect match. 

Annonse fra Eliteserien: