Sørli-dobbel sikret tre poeng mot Mjøndalen

– Synes laget spiller en god kamp, sier Sørli etter kampen.

Annonse:

For en dag på Aspmyra! Bodø/Glimt reiste seg betraktelig etter den knalltøffe bortekampen mot Odd for to uker siden. Søndag kveld fikk Mjøndalen kjenne på hva som bor i dette Glimt-laget. 

Til tross for at Bodø/Glimt hadde ballen, stort sett hele kampen klarte ikke de helgule å spille seg til de aller største sjansene. Men plutselig fikk Sondre Sørli ballen, helt alene. 

– Ballen bare sklei gjennom forsvaret og jeg var heldigvis på rett sted til rett tid, forklarer Sørli. 

Ulrik Saltnes spilte ballen gjennom, via et Mjøndalen-bein og rett i føttene på Sørli som bare trillet ballen mellom beina på keeper. 

– Det er selvfølgelig artig å score to mål. Jeg synes laget gjør en god kamp, så det tar vi med oss i tiden som kommer, sier dagens tomålscorer. 

– Vi reiser kjerringa

For i andre omgang dukker duoen Saltnes/Sørli opp igjen. Glimt får frispark som Saltnes tar raskt. Sørli oppfatter situasjonen og står nok en gang nærmest alene med Mjøndalens keeper. 

– Jeg følte jeg fikk øyekontakt med han da han lå på bakken der, og jeg følte vi begge leste situasjonen. Så slår han ei perfekt pasning igjennom som jeg må sette, det var veldig artig.

Sørli står nå med tre scoringer og tre assist på sesongens første sju kamper. 

– Jeg må bare jobbe på videre og se hva som skjer. 

To assist til Ulrik

Også Ulrik Saltnes hadde en god dag på jobben i dag. Ved to anledninger slår han ballen gjennom til Sørli som scoret alene med keeper. Kanskje har Glimt fått på plass en ny dødelig duo. 

– Det ble mye action på meg i dag. Jeg hadde også et par i stolpen og noen store sjanser, men det var deilig med to assist. Det er gøy å spille slike kamper, sier lysluggen. 

– Er det lov å være fornøyd med både prestasjon og resultat i dag?

– Vi har egentlig hatt grunn til å være fornøyd tidligere også. Vi har fått med oss mange gode resultater og prestasjonene har nok ikke vært så ille. I dag er derimot begge deler veldig bra. Vi gjør en solid kamp, sier Saltnes. 

Glimt har et veldig godt tak på Mjøndalen og står når med 11 seire på de siste 12 kampene mot bruntrøyene. Likevel er ofte kampene jevne og Glimt pleier å slite med å bryte ned det solide forsvaret. 

– I dag synes jeg Mjøndalen står mye høyere og er mye modigere enn jeg trodde på forhånd. Det tror jeg de gjør lurt i og de kommer til å få mye igjen for det på sikt, selv om de ikke fikk så mye igjen for det i dag, sier Saltnes. 

Tok tilbake tabelltoppen fra gamle lagkamerater

Tilbake til Sørli. Før dagens kamp var det hans tidligere lagkamerater fra Kristiansund som toppet Eliteserien. 

Og det er av sine egne man skal ha det, er det noe som heter. Sondre Sørlis to scoringer sørger for at Bodø/Glimt er tilbake på topp. 

– Det er jo litt artig å ødelegge for dem. Neida, fleiper Sørli og fortsetter;

– Det er kjekt å se at KBK gjør det bra, men mitt fokus er på hva som skjer her. 

Annonse fra Eliteserien: