Bodø/Glimt under kampen mot Lillestrøm på Aspmyra.

Sørover på medaljejakt

Isbjørnene har gått i hi, nå er det på tide å sende kanarifuglene sørover for vinteren. Her er alt du trenger å vite før kampen mot LSK.

Annonse:

Bodø/Glimt er tilbake på vinnersporet etter at Tromsø ble rundspil, utklasset og sendt trøstesløse hjem fra Aspmyra etter et heidundrane "Slaget om Nord-Norge" sist helg. Nå venter nye utfordringer for de helgule fra Bodø. 

Før vi skriver mer om neste kamp skal vi ta en kjapp oppsummering av hvordan det står til for Glimts del. Bodø/Glimt vant altså 4-0 mot Tromsø for en snau uke siden, og ligger dermed stadig på andreplass på tabellen. De helgule har samlet hele 47 poeng allerede, noe som er tangering av klubbrekorden fra 2003. Fem poeng foran finner vi gullfavoritt Molde, mens Odd og RBK jager bak, henholdsvis tre og sju poeng bak Glimt. 

Lillestrøm, som er søndagens motstander befinner seg åtte plasseringer nedenfor Glimt, med 26 poeng. LSK har de siste årene kjempet med nebb og klør for å unngå nedrykk og er i år igjen nede i sumpa, men mye tyder på at de har et lite pusterom ettersom de har fire poeng ned til Tromsø på kvalikkplass. Likevel er hvert eneste poeng viktig i innspurten av sesongen. Både for kanarigule og helgule. 

Søndagens motstander

Lillestrøm ligger altså på 10. plass etter 23 kamper spilt og har vunnet sju kamper så langt i år. Halvparten så mange som Glimt har vunnet. Fem av LSKs sju seire har kommet på eget gress, en bane få reiser med tre poeng hjem fra. Fire ganger i år har LSK tapt på Åråsen, mens to kamper har endt uavgjort. 

Glimt er likevel seriens tredje beste bortelag og har tatt poeng på utebane hele åtte ganger denne sesongen, men det begynner å bli en stund siden sist bodøværingene vant på bortebane. Faktisk gikk vi gjennom hele september uten en eneste trepoenger for Glimt utenfor Bodøs grenser. Bunnlagene Ranheim og Sarpsborg 08 har klart ett poeng på eget gress mot Glimt, mens Odd sikret seg alle poengene. 

Begge lagene som møtes på søndag er nok enige om at Lillestrøm hadde fortjent et bedre resultat forrige runde da de gjestet Aker stadion i Molde. Etter at østlendingene tok ledelsen i førsteomgang klarte moldenserne å snu oppgjøret med en scoring langt inn i overtiden. Så tilfeldig kan fotball være, men LSK er nok godt fornøyd med innsatsen de la ned mot Molde, og håper på å gjennskape det når Glimt kommer på besøk. 

Lillestrøm har bare én seier på de siste fem kampene. Den kom borte mot Haugesund, mens de fire kampene etter det har endt med tre tap (1-3 for Brann (H), 1-3 for RBK (B) og 1-2 for Molde (B)) og én uavgjort (1-1 mot KBK (H)). Det er dermed et lag i ganske dårlig form som møter Glimt denne runden. 

For statistikknerdene

Men ... og dette er et stort men. LSK har et solid overtak på Bodø/Glimt. Selv om vi må helt tilbake til 2015 for å finne sist LSK vant en kamp mot Glimt, så viser statistikken at LSK som oftest tar alle poengene når lagene møtes. 

De siste oppgjørene mellom lagene har endt på følgende måte: 

2019: Bodø/Glimt - Lillestrøm 4-0 
2018: Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1
2018: Bodø/Glimt - Lillestrøm 3-1
2016: Bodø/Glimt - Lillestrøm 1-1
2016: Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1
2015: Bodø/Glimt - Lillestrøm 0-3
2015: Lillestrøm - Bodø/Glimt 3-0

Lillestrøm og Bodø/Glimt har møttes 47 ganger i Eliteserien og Bodø/Glimt har bare vunnet sju ganger. Og bare to av disse sju seirene har kommet på bortebane. Lillestrøm har vunnet 26 av 47 oppgjør, 14 av dem på hjemmebane. Det scores også en del mål når lagene møtes. Målforskjellen mellom disse lagene er 45-85 i Lillestrøms favør.

Det endte som du kan se i listen over hele 4-0 da lagene møttes i Bodø tidligere denne sesongen, og det er nok mange i Lillestrøm som er glade for at Amor Layouni har forlatt Aspmyra for han scorte hele tre mål i den kampen. Dessverre for kanarifansen har Glimt flere gode fotballspillere i laget. Se høydepunkter fra 3-1-seieren i fjor i videovinduet nedenfor.


Det er med andre ord en voldsom oppgave som venter Bodø/Glimt på søndag. Men dette glimtlaget har brutt barrierer tidligere denne sesongen, og det er ingenting som tyder på at LSK skal få noen walk in the park på søndag.

 

Annonse fra Eliteserien: