St. Eystein Skole fikk tidenes “spisefri”

8.-10. klasse på St. Eystein skole i Bodø trakk vinnerloddet og fikk være smakstestere på maten som skal serveres på Aspmyra under laksekampen på mandag.

Annonse:

Det diskuteres ivrig mellom ungdommene som har ankommet Aspmyra Stadion for å smake på alle rettene som skal mette Bodø/Glimt-tribunene på mandag 26. august.

- Jeg likte best wrapsen. Det er det beste du kan gjøre med laks. Alle disse smakene samlet er veldig godt Jeg synes også det er kult at de har brukt potetlefse. Veldig norsk, sier Magnus Torsteinsen.

Han har fått prøvd alle rettene som består av wraps med hvitløksmarinert røkelaks, "poke bowl" på couscous med laksesashimi, spicy agurk og sesam og en tom kah-suppe med laks og koriander. Rettene er satt sammen av den prisbelønte kokken Rasmus Skoglund ved Bryggerikaia.

- Jeg er i alle fall veldig mett. Det ble ganske mye mat, sier Magnus.

Mangus Torsteinsen (tv) og Victor Mendoza Gjengaar
Mangus Torsteinsen (t.v) og Victor Mendoza Gjengaar. Foto: Tord Theodor Olsen

Takknemlig skole

Lærerne ved skolen synes det er stas at skolen ble valgt ut til smaksprøven, og kan melde om at de aller fleste har fått smakt på alle rettene og har “godkjent” dem. 

- Jeg synes jo ungdommene har en overraskende god holdning til fisk. Alle ser ut til å ha smakt på det meste, sier Ann-Marita Edvardsen, lærer ved St. Eystein skole.

Kjøp billetter til laksekampen her.

Trygve Joakimsen og Erica Agathe
Erica Agathe og Trygve Joakimsen. Foto: Tord Theodor Olsen

Årets beste rett

Det ble en vanskelig oppgave for klassen å bedømme hvilke av rettene som var best. For Natalie Bendiksen var det suppa som gikk av med seieren.

- Jeg liker godt koriander og sitrongresset som brukes som krydder i den. Jeg liker best når laksen er kokt. Denne suppa må være den beste jeg har smakt, sier Bendiksen overbevisende.

Såpass delt er meningene at klassen lar det være opp til publikum på mandag og selv bedømme favoritten. Likevel er de fleste helt enige om at det er en god idé å sikre seg en av laksewrapsene før de forsvinner.

Geir Wenberg
Geir Wenberg fra Salten Aqua. Foto: Tord Theodor Olsen

Håper på fulle tribuner

Det er Salten Aqua som sammen med Bodø/Glimt står bak laksekampen. Målet er å få fulle tribuner til kampen mot Vålerenga. Dermed må de også produsere hele 4500 tallerkener med middag for at alle skal bli mette.

- Det er jo en stor dag for både Glimt og Salten Aqua. Litt som vår egen lille 17.mai. Det er jo særlig moro at det er en så spennende kamp, sier Geir Wenberg i Salten Aqua.

Før kampen blir det aktiviteter for store og små Fanzone på Aspmyra i forkant av kampen. Den etter hvert velkjente lakse-rodeoen skal også i år være en del av programmet. Her kan deltakerne vinne flotte premier. Fanzone er åpent fra 17:00-19:00 på kunstgressbanen og er gratis for alle!

Annonse fra Eliteserien: