Sterk avslutning på sesongen for Glimt i Altibox eSerien

Som eneste nye lag denne sesongen, har Glimt markert seg i Altibox eSerien.

Annonse:

Et lag bestående av trioen Max Garcia (20), Stian Edvardsen (24) og Isak Øvrevold (16) har representert Glimt gjennom en god førstesesong. Altibox eSerien er en profesjonell FIFA-serie i Norge, der de beste spillerne får mulighet til å representere klubber og kjempe om tittelen. 

«Det er akkurat som Eliteserien, bare på FIFA» er slik Max Garcia beskriver det. 

Glimts samarbeidspartner i e-sport prosjektet er SKADE. Begge parter har som mål å hevde seg i norgestoppen gjennom Altibox eSerien i spillet FIFA, og ønsker å gjøre det med spillere fra Nord-Norge.

Sesongen endte med en 14. plass, og playoff til det siste avgjørende sluttspillet.

Max Garcia under en Altibox eSerien-kamp.
Max Garcia under en Altibox eSerien-kamp.

I seriens aller siste kamp møtte Glimt Kongsvinger IL, hvor vinneren stakk av med den siste plassen i playoff. Guttene var veldig fornøyde med utfallet. 

- Det var en deilig følelse når marginene endelig var på vår side, sier Øvrevold.

- Det var utrolig godt å endelig dra den i land. Det var en uhyre spennende kamp hvor vi måtte hente oss inn mot slutten, og fikk det heldigvis til, smyger Garcia inn. 

I playoffen fikk Glimt først møte laget som endte på 7.plass, Sandnes Ulf. Guttene fra Sandnes ble for sterke for våre unge gutter, og det endte med tap. Dermed måtte Glimt gjennom en ny rute for å kvalifisere oss. Deretter stod Start og HamKam for tur, der Glimt gikk seirende ut av begge duellene. 

Etter to strake seiere var det to lag som stod mellom Glimt og sluttspill, skulle vi ha sjanse til dette måtte vi slå Tromsø, i et godt gammeldags nordlandsderby. Vi utfordret fjorårets sluttspillvinner helt til det 119 minutt, der Tromsø avgjorde kampen i siste minutt. 

- Det å tape mot Tromsø helt på slutten er selvfølgelig surt, men vi er veldig fornøyde med å komme så langt i playoff, konkluderer Øvrevold med.

- Denne kampen oppsummerer egentlig sesongen vår, mye stang ut til tross for godt spill. Men jeg er veldig fornøyd med vår første sesong, sier en fornøyd Garcia.

"Imponerende debutsesong fra dere i Bodø/Glimt, vell blåst! Sier e-sportansvarlig for Tromsø IL, Thomas Nikolaisen i en tweet."

E-sportansvarlig i Bodø/Glimt, Benedicte Halvorsen, har fulgt laget helt fra starten. Hun forteller at klubben er veldig stolt av utøverene, og gleder seg til veien videre.

- Vi er veldig fornøyde med måten sesongen har gått og vi gleder oss til å fortsette. Vi er veldig stolte av det de har gjort i år. Alle tre er jo helt nye til eSerien, så de har tatt nivået fort og viser at de kan dette. Vi gleder oss stort til å følge veien videre, avslutter en fornøyd esportansvarlig med.

Vi gleder oss stort til fortsettelsen, og ser frem mot en ny sesong! 

Annonse fra Eliteserien: